Kartepe’de çocuklar tiyatro ile buluşturuluyor
 Kartepe Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. Hafta sonu Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Keloğlan ve Ayna” adlı çocuk tiyatrosunu izlemek için salonu dolduran Kartepeli çocukların heyecanına Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da ortak oldu.

 

2013-2014 eğitim öğretim yılında çocukları motive etmek, hem eğlendirirken hem de öğrenmelerine imkan sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi, çocuk tiyatrosu oyunları ile Kartepeli çocukları buluşturmaya yeni yılda da devam ediyor. Hafta sonu da Kartepeli minikler “Keloğlan ve Ayna” adlı çocuk tiyatrosunu izlemek için Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne akın ettiler.

 

Türk Tiyatrosunun önemli masal kahramanlarından biri olan Keloğlan, Kartepeli çocukların karşısına yeni macerasıyla çıktı. Son dönemlerin usta kalemlerinden Hasan Aycın’ın yazdığı ‘Keloğlan ve Ayna’ adlı oyunda Keloğlan’a çileli anası değirmene gidip buğdayı un yapması görevini yükler. Değirmenciden önemli bir hayat öğüdü de  alan Keloğlan daha sonra annesinden kendisine hayırlı bir gelecek duası alır. Böylece, kapıya gelen Hayırcı Baba ile bahtı açılan Keloğlan’ın kısmet süreci gelişir. Yarışmalı ve mücadeleli yeni maceraların kapısını aralayacak bu aşamalarda Keloğlan cesur  ve başarılı adımlar atar. Zorlu sınavlardan geçen iyi kalpli zeki Keloğlan fakir ama bekar bir hayat sürerken bir anda hem anasını mutlu edecek bir hayat arkadaşı hem de kendisine bir hayat yoldaşına kavuşacaktır. Hayırcı Baba’nın söylediklerine itaatle karşılık vermesi onun başarıya giden yollarda sabrın ne denli yararlı olduğunu da vurgulamaktadır. Sonunda kavuştuğu sağır, dilsiz, kör ve çolak Hurikız’ın meğer dünya güzeli biri olarak sürpriz yapması hem anasını hem de Keloğlanı şaşırtacaktır.

 

Kartepeli çocukların heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı yeni yılda da farklı etkinliklerle buluşturmaya devam edeceğiz. Tiyatrolar, müzikaller, eğitim seminerleri ile onları kültür sanat etkinliklerimize ortak etmeyi hedefliyoruz. Kartepeli çocuklara tiyatro sevgisinin aşılandığı hem eğlenirken hem de eğitildiği kültür sanat programlarımız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da tüm hızıyla devam edecek. Tüm çocuklarımızı bu etkinliklerimize beklemekteyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817