banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kartepe’de Coşkulu 29 Ekim kutlaması
 Kartepe İlçesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ilçe halkı ve protokolün katılımıyla kutlandı. Kaymakamlık önünde düzenlenen kutlama programı, Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımının gösterisiyle renkli görüntülere sahne oldu. Törende bayrak ve flamalar ardından gerçekleşen okulların resmigeçidi sırasında vatandaşlar kabaran milli duyguları ve coşkulu alkışları ile eşlik ettiler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıl dönümü kutlamaları, önceki gün Kartepe Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı. İlçe protokolünün eksiksiz katıldığı törende çelenklerin sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşı ile birlikte şanlı bayrağımız göndere çekildi. Yıl dönümü kutlamaları bu sabah da Kartepe Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebriklerin kabulü ile devam etti. Kaymakamlık önündeki alanda düzenlenen kutlama programına ise vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş ve Kartepe Garnizon Komutanı Yzbş Muhammed Seven, törene katılan okulların ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, “Türkiye Cumhuriyeti, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucularının tasavvur ettikleri doğrultuda, modern, demokratik ve hür bir devlet olarak ilerleyişine 91. Yılında da devan etmektedir” dedi. Öğrencilerin okuduğu şiirler ardından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümü nedeniyle ilçe öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri verdi. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Dürdane Özdilek İlkokulu’ndan Berat Baltakesmez, ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan İstasyon Ortaokulu’ndan Melike Ay, Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nden Deniz Ertürk’e ödüllerini Kaymakam Durmuş verdi.

İlkokullar arası resim yarışmasında ikinci olan Türk Fransız Kardeşlik İlkokulu’ndan Furkan Oral, ortaokullar arası şiir yarışmasında ikinci olan Pakmaya Muzaffer İncekara Ortaokulu’ndan Ayşegül Alkan, Liseler arası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi’nden Berna Belhiz Ulusu’ya ödüllerini Garnizon Komutanı Yzbş Seven verdi. İlkokullar arası resim yarışmasında üçüncü olan Osmangazi İlkokulu’ndan Elif Beren Serin, ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan İstasyon Ortaokulu’ndan Mahperi Tuğba Koçak, Liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi’nden Canboray Soykan’a ödüllerini Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez verdi.

Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımının gösterisinin beğeni ile izlendiği kutlamalar, geçit töreni ile sürdü. Bayrak ve flamalar ardından okulların resmigeçit töreninde vatandaşlar da bu coşkuya ortak oldu. Tören sonunda protokol üyeleri tertip komitesini tebrik etti. Törende hazır bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Cumhuriyet’in 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle, “Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyet’in 91. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anar, Kartepe halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826