banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE’DE FESTİVALE SON İKİ GÜN
 4-5 Haziran tarihleri arasında Kartepe Seka Kamp Alanı’nda düzenlenecek, yurt dışından ve içinden konukların katılacağı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivaline sayılı günler kaldı. Pek çok aktivite yanında kültürel değerlere sahip çıkılması adına düzenlenecek festivale tüm hemşehrilerini davet eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Gelin hep beraber değerlerimize sahip çıkalım” dedi.

Üzülmez; Değerlerimize Hep Beraber Sahip Çıkalım

Kartepe Belediyesi, zengin ve renkli görüntüler eşliğinde yerli ve yabancı konukların katılımı ile yeni bir kültürel etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Geçmişten günümüze ulaşmış veya unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, kültür varlıkları, şarkılarımız, danslarımız, oyunlarımız ve damak tatlarımızı ortaya çıkartmayı ve bunları kayıt altına alarak gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenecek ve Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından da desteklenen Unutulmuş Değerler Festivali’nin bu yıl ikincisi 4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Türk Okçuluğu, Matrak, Mangala ve niceleri

Kartepe’nin eşsiz doğa güzelliklerine hakim noktalarından biri olan Sapanca Gölü kıyısında düzenlenecek olan Kartepe Belediyesi Unutulmuş Değerler Festivali’nde 100 adet değişik el sanatları ustaları ve zanaatkârlardan oluşacak kültürümüzü tanıtan çadırlar kurulacak. Bu çadırlarda ebru, minyatür, hat, ahşap oyma, kırk yama, minyatür, seramik, güzel yazı yazma, geleneksel Türk Okçuluğu, geleneksel Türk Dövüş Sporu Matrak, geleneksel Osmanlı Zeka Oyunu Mangala, kağıt işlemeciliği, mesir macunu,  halk ozanları ve Hacivat Karagöz oyunları gibi birçok unutulmaya yüz tutmuş değerler festivalde gün yüzüne çıkartılacak.

Uluslararası İlgi ve Katılım

Festival kapsamında Yunanistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Arnavutluk’tan gelecek olan misafirler kendi kültürlerini ve halk oyunlarını tanıtacaklar. Yöresel ve bölgesel sanatçıların sahne alacağı festivalde yöresel sanatçılarda performanslarını gün boyunca konukların beğenisine sunacaklar. Ayrıca “Hanım Eller Yarışıyor” adlı yemek yarışması ile ilçemizde yaşayan ev hanımlarının marifetlerini kullanarak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetleri ve damak tatlarını gün yüzüne çıkartılması da sağlanacak. Yaklaşık yüz ev hanımının yarışacağı yarışmada Çorba, Ana Yemek, Tatlı ve Hamur işleri kategorilerinde lezzetler yapılarak jüri değerlendirilmesine sunulacak.

Kartepe’nin Yemek Kültürü Sofralara Çıkıyor

Kurulacak olan ücretsiz çadırlarımızda ev hanımları ve zanaatkara da ürettikleri ürünleri sergileme ve satış yapma olanakları sağlanarak, hem unutulmaya yüz tutmuş ürünlerin tanıtımı hem de ekonomik değer elde etme imkanı bulacaklar. Kültür mirasının çocuklara aktarılacağı festivalde,  çocuk oyun grupları, palyaço ve değişik animasyon ve oyunlar ile eğlenceli ve unutulmaz anları yaşamalarına imkan sağlanacak. Ayrıca festival alanında oluşturulacak olan alanda milli oyun parkuru kurulup geçmişteki oyunlarımızın gerekli çizimleri yapılarak sek sek, misket oyunu, ip atlama gibi geleneksel eski oyunların oynanarak hatırlatılması sağlanacak.

Ücretsiz Ulaşım

İzmit ve Kartepe’den de ücretsiz ring servislerle misafirlerin ulaşımının sağlanacağı festivale katılım yoğun olması bekleniyor. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş değerlerin gün yüzüne çıkartılacağı festivale tüm hemşehrilerini davet etti. Başkan Üzülmez, “Geçmişe yolculuk yapacağımız bu anlamlı festivalle gelin hep beraber değerlerimize sahip çıkalım festivalde buluşalım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751