banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kartepe’de gıda denetimleri sürüyor
 Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta ekipleri bakkal, market, süper marketler ile et ve et ürünleri satan işyerleri denetimleri ile halk sağlığını ön planda tutmaya devam ediyor.

Denetimlerde ekipler özellikle ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ediyor.


Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede gıda üretimi ve satışının yapıldığı işletmelerde, işletmelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğunu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, ürün etiketlerinin kontrolü, işyeri açma ruhsatı ve çalışma ruhsatı, çalışan personelin kıyafetleri ve hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontroller de bulunmaya devam ediyor. Market denetiminde zabıta ekipleri bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerine ise el koyarak İzaydaş’a göndererek imhasını yaptırıyor.


İmha edilecek ürünler İzaydaş’a teslim ediliyor

Gıda maddelerinin tüketicilere ulaşmasında satış yapan esnafın uyması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, bu kapsamda marketlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihlerini de zabıta ekipleri aracılığıyla denetlediklerini kaydetti. Müdür Çelik, son kullanma tarihi geçmiş ürün tespit ettiklerinde iş yeri hakkında tutanak tanzim edildiğini, son kullanma tarihi geçmiş ürünü ise alınan firmaya iade edilmesi veya imha edilecekse İzaydaş’a teslim edildiğini kaydetti.


Halkımız da dikkatli ve titiz davranmalı

İlçe faaliyet gösteren market, bakkal, süpermarket, et ve et ürünü satan işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerinin belirlenen sıklıkla sürdüğünü belirten Müdür Çelik, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışı yapılmaması hedefiyle denetimlerimiz yasaların bize verdiği sorumluluklar çerçevesinde yapılmaktadır. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızda alış verişleri sırasında aldıkları ürünün imalat ve son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmelidir. Çünkü en iyi denetimi alış verişe çıkan vatandaşlarımız yapmaktadır. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz verilmektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826