Kartepe’de Göbek Bağı Projesi

. Bu proje ile bebeklerin yeni yaşamlarına bakım desteği yanında çiçeği burnunda annelere de bebek bakımı ile ilgili konularda eğitim verilmekte. Başkan Karabalık’ın özel görevlendirdiği ebe ve hemşire destekli ekip ilçe genelinde yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret edip eğitimleri yanında hediyelerini de vererek destek olmakta.

Kartepeli annelerinde beğenisi ile her geçen gün projeden faydalanan bebek sayısı artarken Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, bebeklerin sağlıklı birer birey olması için ailelere destek olmaya çalıştıklarını ifade etti. Başkan Karabalık, “Kartepe Ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde samimiyet, güven ve dürüstlük temellerinde bir yaşam sürmekteyiz. Ailemize her gün yeni bireyler katılmakta. Yeni umut kaynaklarımızı ilk andan itibaren hayata hazırlamak amacıyla startverdiğimiz Göbek Bağı Projesi halkımızın da takdirini almaya devam ediyor. Proje ile ilçe genelinde yeni doğumları tespit eden ekiplerimiz ev ziyaretleri ile öncelikle ailenin durumunu tespit etmekte. İhtiyaç sahibi olması durumunda aileye gerekli yardımların sağlanmasında öncülük edilmekte. Anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili bilgileri yerinde alan ekibimiz aileye bebek bakımı ve annelik ile ilgili ön eğitimleri de vermekte. Bu proje ile geleceğimiz olan bebeklerimize küçük hediyelerimizi de vererek ileride onların gelişimlerine hep birlikte tanıklık etmiş oluyoruz” dedi.

Kartepe Belediyesi geçen yıl hayata geçirdiği ve bir yılını doldurduğu proje ile bugüne kadar 713 bebeğe ulaştı. Projede görev alan uzman ekip, bebeğin bakımını yaparken annelere emzirme tekniği, emziren anne beslenmesi, loğusa takibi yaparken bebeklere de göbek bağı bakımı yapmakta. Kartepeli bebeklere yönelik verilen bu hizmet ilçe halkı tarafından da büyük takdir görmekte.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817