KARTEPE’DE HAFTA SONU ŞÖLEN VAR
 Belediyecilik hizmetleri yanında sosyal belediyeciliğin gereklerini de başarıyla uygulayan Kartepe Belediyesi, hafta sonu zengin ve renkli görüntüler eşliğinde yeni bir kültürel etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. İstanbul’un Fethi’nin 562. Yıldönümü nedeniyle 30-31 Mayıs 2015 tarihlerinde Seka Kamp Alanı’nda düzenlenecek “Fetih Şöleni ve Unutulmuş Değerler Festivali” hazırlıkları tamamlandı.

 

Kartepe Belediyesi öncülüğünde 562. Yılında Fetih Şöleni ve Unutulmuş Değerler Festivali adı altında Kocaeli geneline hitap edecek bu büyük etkinlik iki gün sürecek. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinlik 30 Mayıs cumartesi günü saat 10.00’da start alacak. Kamp alanında kurulacak 30 çadırda Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatları ile ilgili standlarda tanıtım ve uygulamalar, İstanbul’un Fethi temalı resim sergisi konukların beğenisine sunulacak.

 

Standlarda; el yapımı bebek ürünleri, örgü, bere, patik, çanta, polimer kıl takı, kırk yama, Hereke halı, Simya seramik, ahşap oyma, ebru, hat sanatları, minyatür, tezhip, hediyelik eşya, ahşap boyama ürünleri, el yapımı takı ve aksesuar, cam üfleme, Kandıra bezi, şal ve bayan giyimde el yapımı ürünler, mutfak aksesuarları, ev tekstili keçe işleri, ev yemekleri ve hediyelik eşyalar yer alacak.

 

İlk günden itibaren renkli gösterilerin yer alacağı festivalde Kartepe Belediyesi’nin Çocuk Mehteran Takımı, Minik Eller Ritm Grubu, Halk Oyunu Ekiplerinin gösterileri yanı sıra Meddah, Orta Oyunu, Hacivat Karagöz, kukla ve sihirbaz gösterileri, aşık atışmaları, Matrak oyunu, ok atış gösterisi, Nebi Dans Sahne Sanatları topluluğunun Zeybek ve Kafkas dans gösterileri, Karadeniz Dans gösterileri ile çuval, yumurta, ip ve yoğurt yarışları gibi geçmiş zaman oyunları da hatırlatılacak.

 

Herkesime hitap eden konserlerin de yer aldığı festivalde Cimilli İbo, Muharrem Bucan ve Barkın Tarım Konseri, Atilla Cah konseri, İbrahim Gözükara konseri, Süleyman Özgür konseri, Muhammet Vanal konseri, Emrah Coşku konseri yanı sıra en büyük horon kurma denemeleri eşliğinde keşkek ikramı ve havi fişek gösterisi de renkli ve zengin programda yer bulacak.

 

Kültürlerin ve geleneklerin bölgesel boyutta tanıtımına katkı vermek amacıyla hafta sonu Kartepe’de düzenleyecekleri festivale herkesin davetli olduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Kartepe’nin eşsiz doğal güzelliklerinde birbirinden değerli sanatçı, oyunlar, yarışmalar, etkinliklerle dopdolu iki gün sürecek festivalde buluşmak için sizleri ilçemize bekliyoruz” dedi.

 

Fetih Şöleni ve Unutulmuş Değerler Festivali için İzmit Halkevi’nden ring servislerle Seka Kamp Alanı’na ücretsiz ulaşım sağlanırken ilçe halkı da tüm mahallelerden kaldırılacak servislerle alana ulaşım sağlayacak.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817