banner2752
banner2750
banner2776

KARTEPE’DE HUZURLU RAMAZAN

 

RAMAZAN HAZIRLIKLARI DÖRT DÖRTLÜK

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın talimatları doğrultusunda 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif öncesinde belediye ekipleri gereken tüm tedbirleri alarak, hazırlıklarını tamamladı.  Ramazan ayı boyunca da, fırın ve iş yeri denetimleri, Covid-19 uygulamaları, mezarlık çevre temizliği ve düzenlemeleri, ibadethane temizlikleri, üst yapı çalışmaları ve pozitif vakalar ile ihtiyaç sahibi ailelere yapılan sosyal yardımlar kesintisiz olarak devam ediyor.

 

TEMİZ ÇEVRE TEMİZ KARTEPE

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Covid-19 pandemi sürecinin başından itibaren ilçe genelinde dezenfektanlı kuyu suları ile temizlik çalışmalarını sürdürürken, Ramazan Ayı öncesi ve devamında da ibadethane temizliklerine ağırlık verdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde Kartepelilerin mezarlık ziyaretlerini en uygun koşullarda, huzurla gerçekleştirebilmeleri için mezarlık düzenlemelerini Ramazan ayı öncesinde tamamladı.

 

İŞYERLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ VE COVİD DENETİMLERİ

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, ilçe genelinde hem rutin hem de Covid-19 son genelgelerine uygun olarak; kuaför, berber, market, pazar yeri vb. denetimlerinde halk sağlığı, tedbirler ve yeni kısıtlamalarla ilgili bilgilendirme yapıyor. Ramazan Ayı öncesinde başladığı fırın, pastane denetimlerinde de gramaj ve fahiş fiyat kontrollüleri ile Kartepelilere güvenli alış-veriş yapabilme imkanı sağlıyor. 

 

YARDIMLAŞMA HER ZAMAN

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de; belediyenin imkanları ve hayırseverlerin yardımları ile hazırlanan 2 bin 500 gıda kolisini Ramazan Ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine teslim etti. Covid-19 pozitif vakaları da eksiksiz arayarak, ihtiyaçlarını soran ve gideren ekipler Kartepelilerden tam not aldı.

 

KOCAMAN: ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN

Ramazan çalışmalarını değerlendiren Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, “Bereketini, huzurunu, dayanışmasını özlediğimiz bir Ramazan ayına çok şükür yine kavuştuk. Biliyoruz ki, pandemi sebebiyle koşullarımız daha zor. Ama bizler kolaylaştırmak için varız. Gücümüz nispetinde şahsım ve ekiplerimiz 7/24 hizmete hazırız. Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın çoğaldığı bu günlerde her çorbada tuzumuz olsun arzusundayız. İftarlarda buluşup, sofralarınıza konuk olamayacağız. Teravih sonrası cemaatle yaptığımız çay sohbetimizi evlerimizde çekirdek ailemizle yapacağız. Biz de bedenen sofralarınıza konuk olamıyorsak, ikramlarımız eksik olmasın dedik. Ramazan Ayı boyunca her gün 10 ailemizin sofrasına içli pide, pişmaniye, meşrubat ve çocuklarımız için çikolatalardan oluşan paketlerimizi ikram etmeye başladık. Gönül dostluklarının ölçüsü olmaz, sevgisi ve değeri ise tartışılmaz. Sağlıkla yaşayacağımız nice Ramazanlara” açıklamasında bulundu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680