Kartepe’de İmar Uygulamalarının İhalesi Yapıldı
 Kartepe Belediyesi’nce İstasyon Mahallesi ve Bahçelievler bölgesinde kadastro kaynaklı problemlerin çözüme için gerçekleştirilen imar uygulamaları ihaleleri yapıldı. Söz konusu imar uygulamalarının ihalelerinin yapılması ile bu bölgelerde uzun yıllardır devam eden ruhsat ve mülkiyet sorunları çözüme kavuşturulması için çalışma başlatıldı.

Sahip olduğu değerler ve mevcut turizm potansiyeli nedeniyle cazibe merkezi olan Kartepe ilçesi hızlı bir gelişim gösteriyor. Kentsel kullanımların getirdiği nüfus için gerekli konut alanlarında geçmiş yıllarda yapılan ifrazlar sonucu günümüze kadar taşınan kadastro kaynaklı problemler nedeniyle sıkıntılar yaşanıyordu.

Göreve geldiği günden itibaren yeni yönetim modeli ile sorunların üzerine giden ve çözümler üreterek takdir gören Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, her geçen gün başarılı bir uygulamaya imza atmaya devam ediyor. İlçe halkının ruhsat ve mülkiyet konularında yaşadığı sıkıntının giderilmesi için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma sergiledi.

Kartepe Belediyesi Çözüm Üretiyor

Kartepe ilçesinde komşular arasında mahkemeye varan husumetlerin bile olduğu geçmişte yapılan ifrazlar sonucu oluşmuş parselasyondan kaynaklı problemlerin çözümü için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında İstasyon Mahallesi’nde 460 dönümlük alanda Ataevler Mahallesi Bahçelievler bölgesinde de 280 dönümlük alanda şuyulandırma ihalesi yapıldı.

 İstasyon ve Ataevler Mahalleleri’nde parsel sınırlarındaki belirsizlikler nedeni ile vatandaşlara ait mevcut yapıların ruhsat ve mülkiyet sorunları yapılan imar uygulamaları ihaleleri ile aşıldı. Plan revizyonu ile beraber devam eden çalışmalar kapsamında yapılan şuyulandırmalar ile bölgelerin inşaat ruhsatında yaşanan sıkıntılar, yol genişlikleri ve parsellerin sınırlarındaki belirsizlikler giderilmesi bölge halkı tarafından da büyük takdir gördü.

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali İhsan Karagöz, “İlçede kentsel kullanımların getireceği nüfus için gerekli konut, çalışma ve donatı alanlarını sağlamak amacıyla Belediye Başkanımızın projelerine de destek veren imar uygulamaları ihaleleri İstasyon ve Ataeveler Mahalleleri’nde başarıyla gerçekleştirildi ve bu bölgelerin sorunları çözüme kavuşturuldu. Benzer uygulamalar için de çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kartepe’ye değer katacak çalışmaları sağlamak adına başkanımızın bize verdiği görev ve sorumluluğun bilincinde imar uygulamalarını halkımızın beklenti ve taleplerine uygun şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817