Kartepe’de kalp taraması yapıldı

Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde KOÜ Kardiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Dilek Ural ve beraberinde uzman doktorlar Neslihan Özlem ve Ender Emre ile sağlık teknisyenleri Ahu Kırbaş ve Gülay Selimoğlu’na destek veren Özel Kervan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından iki yüzü aşkın vatandaş test ve tetkikten geçirildi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın da tek gün süren taramayı yakından takip ederken taramaya gelen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve tek tek sohbet etti. Prof. Dr. Ural ve ekibine de başarılar dileyen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, üniversite ile belediye iş birliğinde düzenlenen çalışmalara bir yenisini eklemekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Şükrü Karabalık, “Halkımızın istek ve taleplerine yönelik çalışmaların yanında sosyal belediyecilik gereği gerçekleştirdiğimiz bu tür projelere destek veren üniversitemize çok teşekkür ederiz” dedi. 

KOÜ Kardiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Dilek Ural da, toplum kalp sağlığı taraması projesine öncülük eden Kartepe Belediyesine teşekkür ederken çıkan sonuçları da tek tek değerlendirdi. Prof. Dr. Ural, her 10 hastadan 7’sinde şeker, akciğer, tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklar tespit ettiklerini belirterek ileri tetkik ve yatış gerektiren hastaları KOÜ Tıp Fakültesi’ne sevk ederek tedavilerini burada yapacaklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817