banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE’DE KARLA MÜCADELEDE DURMAK YOK
  

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kar, tipi ve buzlanmaya karşı kar küreme, süpürme ve tuzlama çalışmasında 24 saat esası ile görev yapıyor. Karla mücadele ekipleri, loder, greyder ve kepçelerle kar küremesi yanı sıra olası buzlanmalara karşı tuzlama çalışmasını da gün boyu sürdürdü.

 

Meteorolojiden gelen uyarıları dikkate alan ekipler kar, tipi ve buzlanmaya karşı 7 JCB, 2 greyder, 2 loder, 2 kar küreme ve tuzlama aracı, 12 kamyon ve kamyonetin yer aldığı makine parkuru ile ilçe genelinde çalışma yaptı. Kartepe Belediyesi bünyesinde 32 kişiden oluşan karla mücadele ekibi hafta sonu etkisini artıran kar yağışı ile birlikte özellikle ilçe içi ulaşımın sağlandığı ana arterler, mahalle statüsüne kavuşmuş köy yolları ve Kartepe Dağ Yolu’nda çalışma yaptı.

 

Sahada görev alan ekipler; Ataevler-Bahçelievler, Uzuntarla-Eşme, Maşukiye-Derbent, Emekevler, Uzunçiftlik ve Köseköy güzergahlarında ulaşımın aksamaması ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için çalıştı. Okulların tatil olması ile kış tatilini ilçede geçirmek için gelen günü birlikçi tatilcilerin akın ettiği Kartepe’de karla mücadele ekipleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri ile koordineli bir çalışma içerisinde bulunuyor.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kar yağışı ile birlikte Kartepe’de bir hareketlilik yaşıyoruz. Ekiplerimizde ilk andan itibaren meteorolojiden gelen uyarılar çerçevesinde teyakkuza geçti. Yağışlarla birlikte sahaya inen ekiplerimiz karla mücadelesini doğaya karşı başarılı bir performans sergileyerek gerçekleştiriyor. Turizm açısından ilçede yaşanan canlılık da esnafımıza bereket getirerek yüzünü güldürdü” dedi.

Ana arter güzergahlarda 24 saat mesai yapan ekipler ilçedeki yolların açık kalmasını sağladı. Pazar yerlerinde vatandaşların ihtiyaçlarını rahat görmesi için tuzlama çalışmalarını bu bölgelerde de yapan ekipler yağışlar süresince bölgede ring halinde karla mücadeleye devam ediyor. Karla mücadele konusunda belediyenin tüm birimleri seferber olarak mağduriyet yaşanmaması için üzerine düşen tüm çalışmaları gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751