KARTEPE'DE KAYBOLAN 8 DAĞCI BULUNDU
 Kartepe zirvesine tırmandıktan sonra kaybolan 8 kişilik dağcı grubuna Serinlik Mahallesi Kız Kalesi yakınlarında ulaşıldı. Alınan bilgiye göre; önceki akşam 156 Jandarmaya kayboldukları ihbarı yapıldıktan sonra 10 Jandarma, 10 AFAD ve 5 vatandaş olmak üzere 25 kişilik ekiple arama çalışmalarına başlandı. Jandarma ve AFAD ekipleri yaptığı aramalar sonunda ilk olarak saat 20.30 sıralarında 8 kişilik dağcı grubundan ayrı dolaşan 3 kişiye ulaşmayı başardı.

 

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLER

Dağda kaybolan ve gümrük memurluğunda çalıştıkları belirtilen Elif Sezer, Mehmet Engin Gün, Tolga Enç, Gökhan Avcı, Tuncay Tiryaki, Gökhan Koral, Şafak Gürel ve Kubilay Kurumlu’nun toplu bir şekilde kayalık alanda mahsur kaldığı öğrenildi. Cep telefonlarıyla ekiplere konum gönderen 5 dağcıya da kısa sürede ulaşıldı. Büyük korku yaşayan ve kayboldukları sürede yanlarında bulundukları yemekleri yiyerek enerji toplayan dağcılar kendilerini kısa sürede kurtaran ekiplere teşekkür etti. 8 dağcı sağlık kontrolünden geçtikten sonra Kartepe Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817