banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE’DE KONTROLSÜZ MENFEZLER YIKILIYOR
Kartepe Belediyesi mevsim normalleri üzerindeki yağışlarda yaşanan sel felaketinin nedenlerine yönelik çözümleri uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi ilgili müdürlükleri sel bölgelerinde yaptığı incelemeleri kapsamında ilçe genelindeki derelerin debilerini taşımayan menfezleri mercek altına aldı.

 

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler belediye kontrolü dışında izinsiz yapılan ve mevcut derenin aşırı yağışlarda debisini taşımayan menfezlerin yıkımlarını gerçekleştirmeye başladı. Belediye ekipleri 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. Maddesi uyarınca Eşme Mahallesi Eşme Deresi üzerinde Çekok Gıda Sanayi ve Ticaret Aş tarafından yaptırılan 7x8 ebatındaki izinsiz (kaçak) betonarme kutu menfezi yıktı.

 

Eşme Deresi üzerindeki menfezin yıkılmasından dolayı hiçbir mağduriyet yaşanmadığını belirten Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, “Belediyemiz kontrolü dışındaki menfez yıkımlarına başladık. Çekok firmasının da mağdur edilmemesi için alternatif yol ile soğuk hava deposu ile derenin karşısında açık depolama alanına ulaşımda sağlandı” dedi.

 

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatı ile selin zararlarını önlemeye yönelik gereken düzenleme ve tedbirlerin ivedilikle uygulanmaya başladığına dikkat çeken Müdür Kasımoğlu, “İlgili kurumlarla koordineli çalışmalarımız ve üzerimize düşen sorumluluklar çerçevesinde kontrollerimiz aralıksız sürecek. Bu konu da özellikle kaçak menfezler başta olmak üzere olası bir sel felaketine karşı önleyici ve olumsuz etkilerini azaltıcı çalışmalarda bulunacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751