Kartepe'de kültür gezileri ilgi görüyor
 Sosyal belediyecilik gereği ilçe halkına tarihin izlerini yerinde görme imkanı tanıyan Kartepe Belediyesi’nce düzenlenen kültür gezileri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ilçe halkına yönelik sunduğu bu hizmetten ramazan ayından bu yana 3500 Kartepeli faydalandı. Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’daki tarihi yerlere yönelik kültür gezilerinden yıl sonuna kadar 7500 Kartepelinin faydalanması bekleniyor.


Tarihte önemli izler bırakan Anadolu kentlerine yönelik kültür gezileri ile ilçe halkını buluşturan Kartepe Belediyesi Kültür Gezileri vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda aralıksız sürüyor. Geçmişin tarih ve kültür değerlerini Kartepelilerin yerinde görmesini sağlamak ve gelecek nesillere aktarılması hedefiyle düzenlenen kültür gezileri ramazan ayından beri ilçe halkınca ilgi görüyor. 45 kişilik gruplar halinde Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul Kültür Gezileri’nden bugüne kadar 3500 Kartepeli faydalandı.


Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen kültür gezilerine Turizm Birimi yetkilileri de rehberlik ediyor. Belediye tarafından giydirilen otobüs eşliğinde kültür gezisine çıkan ilçe halkı gün boyu süren yolculuklar sayesinde cami ve türbeleri de ziyaret ederek geçmişin manevi dokusunu ve ruhunu yerinde yaşamakta. Yılsonuna kadar sürecek kültür gezilerinden 7500 vatandaşın faydalanması bekleniyor.


Kartepe’de yaşamanın farklılığını hissettiren kültür gezilerinden faydalanan ilçe halkı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e kendilerine sunduğu bu hizmet için teşekkürlerini ilettiler. Halkın talepleri doğrultusunda kültür gezilerinin belirlenen program dahilinde yıl sonuna kadar devam ettirme hedefinde olduklarını belirten Başkan Üzülmez, “Ecdadımızın yaşadığı tarihe sahip çıkmak için halkımızın geçmişle yolculuk yaptığı ücretsiz kültür gezilerimizden memnuniyet duyulması bizleri de mutlu etmektedir. Geçmişte yaşanan zorlukları unutmadan geleceğimize daha sağlam temeller üzerinde yürümek adına kültür gezileri ile ilçe halkımızı buluşturmaya yılsonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817