Kartepe’de pedallar Atatürk için döndü

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Kartepe’de düzenlenen bisiklet yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki kayıtlar ardından Kartepe Belediyesi yanındaki parkurda çeşitli yaş gruplarında erkek ve kız öğrenciler protokolün verdiği start ardından yarıştı. Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı ve Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Cintimar’ın da kısa süre izlediği yarışlarda lise, ortaokul ve ilkokullar arası kız ve erkek öğrenciler kategorilerinde dereceye girmek için çaba gösterdiler.

 

Yapılan yarışlar ardından Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Bisiklet İl Temsilcisi Mehmet Bozdemir, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, belediye meclis üyeleri Osman Orhan, Hüseyin Ahmet Öztürk, Şükrü Demirci, okul öğretmenleri dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını verdiler.

 

Bireyselde, liseler erkeklerde İskender Genç, Gökhan Ertürk, Emirhan Memiş, Şevki Sarıkaya ve Mert Güç liseler kızlarda ise Halime Öztürk, Meltem Kolay ve Serap Gürkan dereye girdi. 1999-2000 doğumlu erkeklerde Osman Başaran, Batuhan Altun ve Furkan Pekyürek, 1999-2000 doğumlu kızlarda SArenur Üstün, Rabia Nur Sezer, Aleyna Ayşe Karakaya, 2001-2002 doğumlu kızlarda Hilal Okuyan, Ebrar Çuvalcı, İrem İskenderoğlu, 2001-2002 doğumlu erkeklerde Erdem Parlak, Bedirhan Şişman, Mehmet Ali Özkan madalya kazandı.

 

Okullar da ise, liseler erkeklerde Fevziye Tezcan Endüstri Meslek Lisesi birincilik, Yıldız Entegre Anadolu ve Ticaret Meslek Lisesi de ikincilik kupasını alırken liseler kızlarda ise birinciliği Yıldız Entegre Anadolu ve Ticaret Meslek Lisesi aldı. 1999-2000 doğumlular kızlarda 17 Ağustos O.O. birinci, Şirinsulhiye O.O. ikinci ve Rahmiye O.O. da üçüncülük kupasını kazandı. 2001-2002 kızlarda 17 Ağustos O.O., birinci, İstasyon O.O. ikinci ve Halise Türkkan O.O. üçüncü oldu. 2001-2002 erkeklerde Hacı Halim Karslı O.O. birinci, Halise Türkkan O.O. ikinci ve İstasyon O.O. üçüncülük kupasını kaldırdı. 1999-2000 erkeklerde Suadiye O.O. birinci, Acısu Türk Fransız Kardeşliği O.O. ikinci ve Rabak O.O. üçüncü oldu.  

 

Yarışlara katılan 150 öğrenci arasında yapılan kura çekilişi ile Kartepe Belediyesi’nin hediyeleri olan bisikletleri Rahmiye O.O.’ndan Yiğit Kahramanoğlu, 17 Ağustos O.O.’ndan Burak Çelik ve Şirinsulhiye O.O.’ndan Muhammet Akif Solakoğlu Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın elinden aldı. MP3 çalarları ise; Mustafa Nemli, Umut Yaşar ve Ferhat Aylas Saatleri ise; Yakup Akakuş, Süleyman Kaya ve İslam Önaç Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz’in elinden aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817