KARTEPE’DE RAMAZAN DENETİMLERİ SIKLAŞTI
 Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ramazan ayı öncesi ilçede gıda satışının yapıldığı işletmelerde denetim yaptı. İşletmelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğunu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, ürün etiketlerinin kontrolü, işyeri açma ruhsatı ve çalışma ruhsatı, çalışan personelin kıyafetleri ve hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontroller de bulundu. Market denetiminde zabıta ekipleri bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş 168 gıda maddesine el koyarak imha etti.

 

Gıda maddelerinin tüketicilere ulaşmasında satış yapan esnafın uyması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, bu kapsamda marketlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihlerini de ekipleri aracılığıyla denetlediklerini kaydetti. Müdür Çelik, “İlçemizde faaliyet gösteren market, bakkal ve süpermarket statüsündeki işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerimizi belirlenen sıklıkla gerçekleştirmekteyiz. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışı yapılmamasını sağlamaktayız. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz verilmeyecektir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817