KARTEPE'DE RENKLİ AÇILIŞLAR

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen Kar-Mek kurslarında yılsonu sergileri ve belge törenlerinde Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Artvin Yöresi ve Çocuk Mehteran Takımı gösterileri renk kattı. Törenlerde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, belediye başkanın eşi Nurten Karabalık, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Kartepe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender, İzmit Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden oluşan kalabalık bir topluluk hazır bulundu.

Protokol konuşmalarında Kartepe Halk Eğitim Müdürü Sadık İskender Kartepe’nin nüfus oranı nedeniyle Kocaeli’de en yoğun kurs alan ilçe olduğunu belirtti. Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız da, bu kursların açılmasına destek olan ve katkıları ile artırılmasını sağlayan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’a teşekkür etti. İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar da, Kocaeli’de Kar-Mek, İzmek ve Komek adları altında belediyelerin destekleri ile sağlanan kurslardan ilimizde 145 bin kişinin faydalandığını ifade etti.

Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, eğitimin öneminde değindiği konuşmasında belediye olarak eğitim faaliyetlerine destek olmaya devam edeceklerini kaydetti. Kendini gelişen ve değişen şartlara adapte ederek fedakarlık içinde olan bayan kursiyerleri tebrik eden Başkan Karabalık, 2023 hedeflerini tutturmanın yolunun iyi yetişmiş bir gelecekten geçtiğine dikkat çekti. Kar-Mek kurslarından Karatepe Kurs Merkezi’nde Meliha Alpçetin nezaretinde 15 dikiş kursiyeri ile Reyhan Kabataş nezaretinde 19 iğne oyası kursiyeri belgelerini protokolün elinden aldı. Sergi açılışı ardından kursiyerlerin eserleri gezildi.

Açılış ve belge töreninin ikincisi Suadiye’de devam etti. Nagihan Bakır’ın 3 kursta 120 kursiyere iğne oyası ve el nakışı dalındaki kursunda belge töreni ve sergi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Son tören ise Maşukiye Kurs Merkezi’nde düzenlendi. Bu kursta da Emine Kahraman’ın mefruşat kursunda 60 kursiyeri ile Hatice Demir’in iğne oyasında 35 kursiyerinin belge töreni ardından eserlerinin yer aldığı sergi beğeni ile gezildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817