Kartepe’de sağlık semineri

ORGAN BAĞIŞI VE SİGARANIN ZARARLARI

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde Tıbbi Teknolog Engin Paşaoğlu organ ve doku bağışının önemini, Sağlık Uzmanı Cem Sine ise sigaranın zararlarını hakkında katılımcılara bilgi verdi. Engin Paşaoğlu konuşmasında, “Organ bağışı; kişi hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamını sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir” dedi.

KİMLER ORGAN BAĞIŞINDA BULUNABİLİR?

Engin Paşaoğlu, 2238 sayılı yasa gereği; organ bağışı yapabilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmak ve bu dileğin iki tanık huzurunda sözlü olarak yapılması, ayrıca bunun bir hekim tarafından tasdik edilmesi yeterli olacaktır diyerek bağışta bulunulmasını istedi.

SİGARANIN ZARARLARI VE CEZALARI

Sigara ve tütün içerikli zararlı maddelerin birçok hastalığın başlangıcı olduğunu belirten Sağlık Uzmanı Cem Sine, ülkemizdeki akciğer kanseri hastalarının giderek arttığına dikkat çekti. Cem Sine, “2012 yılında kapalı alanlarda sigara içilmesine izin veren 430 kuruma ve kapalı alanda sigara içen 610 şahsa tutanak tutuldu” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817