banner2779
banner2752
banner2750

 Kartepe’de Sevgi ve Şefkat Peygamberi Anlatıldı
 Kartepe Belediyesi’nin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde Yazar Vehbi Vakkasoğlu, ilçe halkına “Sevgi ve Şefkat Peygamberi Hz. Muhammet” konusunda konferans verdi.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in 1444’ncü doğum yılı münasebetiyle Kartepe Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Kartepelilerle buluştu. Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Murat Sabri Çakır ve Mehmet Filiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, okul müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve ilçe halkının yoğun katılımı ile gerçekleşen konferansta Vakkasoğlu, Peygamber Efendimizin İslam’ı yaşayarak sevgi ve şefkat yönünün ne kadar güçlü olduğunu insanlara anlattı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dostluğu ile insanların gönlünü nasıl fethettiğini anlatan Vakkasoğlu, “Efendimiz üzümü altından yemeye başlarmış, sebebi sorulunca, ‘Dostlarım gelirse en güzel yerilerini onlara ikram ederim’ demiş” dedi. Peygamber Efendimizin ailesi ve yakınlarıyla ilişkileri ve İslam tebliğindeki merhamet ve şefkat dolu varlığını hayatından örnekler, hadisler ve kıssalar ışığında anlatan Vakkasoğlu, “Sevgi ve saygı halkasının uzağında kalan insanların kutup yıldızları gibi toplumumuza yön veren manevi önderleri örnek almaları gerekir” dedi.

Konferans sonunda Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Sabri Çakır, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in şehir dışındaki programı nedeniyle katılamadığı etkinlikte başkan adına Vakkasoğlu’na Kartepe manzaralı tablo hediye etti. Okuyucuları ile buluşan yazar Vakkasoğlu konferans ardından kitaplarını imzalarken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751