KARTEPE’DE SİVRİSİNEKLE MÜCADELE YAPILIYOR
 Kartepe Belediyesi, yaz ayları ile vatandaşların en çok şikayette bulunduğu sivrisinekle mücadele konusundaki çalışmalarına hız verdi. Sivrisinek üremesinde yaşanan doğal artış önlemek adına “Birlikten kuvvet doğar” sözünden hareketle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde bulunan Kartepe Belediyesi, ilaçlama çalışmalarını da başlattı.

 

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sivrisinek popülasyonunun artmaması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kartepe’deki yeşil alanlarda ilaçlama çalışması yaptı. Belediye ekipleri özellikle su göletleri çevresi ve bahçelerde sulama amaçlı biriktirilen açık su kaplarında üremelere karşı vatandaşı bilgilendirirken gelen şikayetler doğrultusunda ilaçlama ekiplerini de yönlendiriyor.

 

Kartepeli’lerin daha sağlıklı ortamlarda yaşamasına imkan sağlamak adına sivrisinek, karasinek ve ahır ilaçlama çalışmalarının yaz boyu süreceğini ifade eden Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, “Kartepeli’lere daha iyi ve sağlıklı yaşam koşulu sağlamak için çalışan Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda bizlerde üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde gereken çalışmaları sergilemekteyiz. Sivirisinekle mücadele konusunda iyi sonuçlar alabilmek için halkımızdan da açıkta su bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817