KARTEPE’DE YATIRIMLAR HİZMETE AÇILIYOR

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in 41 vizyon projesinde yer alan yatırımlar tek tek hayata geçiriliyor. Geleceğin Kartepesini inşaa etmek için çıktığı hizmet yolunda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan yatırımlar geniş yelpazede gerçekleştiriliyor. Vizyon projelerini hayata geçirirken sağladığı hizmet ve çalışmalarla Kartepelilerin takdirini toplayan Başkan Üzülmez, eğitim, sosyal, sağlık ve spor alanındaki yatırımlarına yenilerini ekliyor.

BİLGİ EVLERİ SEZON AÇILIŞI

Kartepeli çocukların bilgili, donanımlı, bir şekilde gelişimine katkı vermek amacıyla Kartepe Belediyesi’nin eğitim alanındaki önemli hizmeti olan 11 bilgi evinde yeni sezon açılışı da 13 Ekim 2015 Salı günü saat 15.30’de Köseköy Nazım Demirci Bilgi Evi’nde gerçekleştirilecek. İlçedeki çocukların çocukların daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretimlerine destek vermek amacıyla konusunda uzman üniversite mezunu eğitmenler nezaretinde yardım alacağı bilgi evlerinden binlerce öğrenci faydalanıyor.

HÜRRİYET PARKI KARTEPELİLERİN HİZMETİNDE

Kartepe Belediyesi, “Çocuklar geleceğimizdir” sloganı ile Kartepelilere yeni park alanları kazandırmaya devam ediyor. Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde 3642 metrekarelik alanda yapılan Hürriyet Parkı’nın açılışı da 17 Ekim Cumartesi günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Fonksiyonel özellikteki park alanında mini futbol sahası, çocuk oyun alanı, fitnes alanı ve yürüyüş yolları bulunuyor. Ailelerin dinlenip sosyalleşmesi için kamelya, bankların ve çeşmenin yer aldığı park alanı çevresi de panel çit ile güvenli hale getirildi. Tüm ilçe halkının davetli olduğu Ertuğrul Gazi Mahallesi Hürriyet Parkı’nın açılışına mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

HANIMLARA EKONOMİK FIRSAT

KARMEK kurslarından faydalanan bayan hemşehrilerini daha iyi şartlar ve ekipmanlarla buluşturan Başkan Üzülmez, kursiyerlerin ev ekonomisine katkı sağlaması adına satış stand projesini de hayata geçiriyor. KARMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini satışının yapılacağı Maşukiye Satış Kabinlerinin açılışı 19 Ekim Pazartesi günü saat 11.00’de yapılması planlanıyor.

SAĞLIK KABİNLERİNİN İLKİ 5 MAHALLEYE HİTAP EDİYOR

Ücretsiz sağlık hizmeti noktasında beklentilerin karşılanması adına çalışmalarda bulunan Başkan Üzülmez, ilçe genelinde hayata geçirdiği sağlık kabinleriyle hemşehrilerini basit sağlık uygulamaları noktasında hizmeti ayağına götürüyor. Enjeksiyon, tansiyon ve şeker ölçümleri, küçük pansumanlar, serum ve sonda takılması gibi sağlık hizmetlerinin verileceği ilk sağlık kabini Ataşehir Mahallesi’nde açılıyor. Karatepe, Arslanbey, Şefkatiye ve Rahmiye Mahalle sakinlerine hitap edecek, özellikle mesai sonrası ihtiyaç duyulan rutin sağlık müdahalelerinin yapılması için düşünülen ilk sağlık kabini 19 Ekim Pazartesi günü saat 14.30’da bölge halkının hizmetine sunulacak.

ÜÇÜNCÜ KADIN SPOR MERKEZİ ARSLANBEY’DE

“Yaşam için spor” ve “Sağlık için spor” sloganıyla kadınlara yönelik yatırımları da ihmal etmeyen Kartepe Belediyesi, Emekevler ve Şefkatiye Mahalleleri’nde hizmete sunduğu kadın spor merkezlerinden üçüncüsünü Ataşehir Mahallesi’nde açıyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ilçedeki bayanlara yönelik hizmetleri arasında en çok rağbet gören ücretsiz Kadın Spor Merkezlerinden Arslanbey Kadın Spor Merkezi’nin açılışı 19 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 14.30’da sağlık kabini yanındaki alanda yapılacak.

AMATÖRE HEP DESTEK

Spor alanında amatör spor kulüplerine ihtiyaçları doğrultusunda malzeme desteği 19 Ekim Pazartesi günü saat 18.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kartepe Belediyesi 12 amatör spor kulübüne ihtiyaçları doğrultusunda malzemeleri verecek.

MAHALLE KONAĞININ İLKİ MAŞUKİYE’DE

Kartepelileri sosyal ve kültürel mekanlarla buluşturmak adına mahalle konağına dönüştürülen eski Maşukiye Belediye Hizmet Binası’nın yeni haliyle açılışı da 20 Ekim Salı günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Mahallerdeki hizmet kalitesini artırmak amacıyla hazırlanan mahalle konaklarının ilki olan Maşukiye Mahalle Konağı zemin katında muhtarlık, poliklinik, emekli salonu, fatura ödeme merkezi, mutfak, mescit ve tuvalet yer alacak. 700 metrekarelik alandaki konağın üst katında ise bilgi evi, kütüphane, derslikler, kursiyer dinlenme odası, eğitmen odası ile donanımlı bir yapı bölge halkının hizmetine sunulacak.

BİR KADIN SPOR MERKEZİ DE SUADİYE’YE

Suadiye Kültür Merkezi yanındaki alanda yapılan düzenleme ile hazırlanan dördüncü kadın spor merkezi ise 21 Ekim Çarşamba günü saat 14.30’da açılacak. Sadece bayanlara özel hizmet veren spor merkezlerinde uzman eğitmen nezaretinde Kartepeli hanımlar spor aktivitesinde bulunabilecek. Merkezlerde koşu bandı, eliptik bisiklet, kondisyon bisikleti, ağırlık istasyonu, dambıl ve ağırlık setlerinden faydalanacak bayanlar yer minderleri ile pilates topları ve lastiklerini de kullanarak step ve aerobik dersleri de alacakları merkezlerden haftanın beş günü saat 10.00 ile 19.00 arasında ücretsiz faydalanacak.

ÜZÜLMEZ’DEN AÇILIŞLARA DAVET

Kartepeli vatandaşların refahı ve yaşam kalitesi için sosyal belediyecilik anlayışını her şeyin önünde tuttuklarını belirten Başkan Üzülmez, “Toplumun değişik kesimlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel belediyecilik örneklerine her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Ekim ayında gerçekleştireceğimiz açılışlarda bunlardan bazıları. Tüm halkımızı yeni yatırımları hizmete aldığımız bu törenlere davet ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817