Kartepe’de Yazar-Öğrenci Buluşması

 

 

Öğrencilere okuma alışkanlığı ve nitelikli okuma becerisi kazandırmak için çeşitli edebiyat, sanat ve eğitimci yazarlar Kartepe’deki okullarda gerçekleştirdikleri söyleşilerde öğrencilerle buluşturuluyor. Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde ilçede yürütülen proje kapsamında şair, sanatçı, gazeteci ve eğitimci yazarlar okullarda öğrencilerle keyif dolu saatler yaşamakta.

 

Projenin uygulamasında 17 Ağustos İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi, Fevziye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Köseköy Pirelli Anadolu Lisesi ve Şefkatiye Gençlik Derneği üyeleri ile Dursun Ali Taşçı, Recep Garip, Abdülhakim Beki, Sait Çamlıca, Şeref Akbaba, Vahit Atan’ın yer aldığı yazar, akademisyen, şair, tiyatro oyuncusu, ressam ve kişisel gelişim uzmanları ile buluşturuldu.

 

Hayat tecrübesi, bilgi birikimi ve başarılı yönlerini öğrencilere aktaran yazarlar, öğrencilerin bu tür programlarla kişisel ve sosyal yönlerinin gelişeceğini belirttiler. Kartepe Belediyesi’nin ilçe genelindeki okullarda uygulamaya koyduğu bu sosyal proje için tebrik eden yazarlar, Kartepe’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti de ifade ettiler.

 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, “Bu proje çalışması ile Kartepe’de öğrenim gören gençlerimizi alanında başarılı ve örnek hizmetlerde bulunmuş eğitimci, sanatçı ve yazarlarımızı ilçemizdeki okullarda ağırlamaktan bizler de mutluluk duyuyoruz. Yazarlarımızı, okullarımızda öğrenim gören çocuklarımızla bir araya getirerek bir diyalog zemini oluşturup kaynaştırmak, tecrübelerinden, birikimlerinden, kültürel ve sanatsal çalışmalarından haberdar ederek gençlerimize yeni ufuklar açacak paylaşımlarda bulunmalarına imkan sağlamaktayız. Kartepe’de kent olgusunun ve kentlilik bilincinin yerleşmesinde kültür ve sanatın önemi büyüktür. Belediye olarak başta kadınlarımız ve gençlerimiz olmak üzere kültürel ve sanatsal birçok faaliyetimizle Kartepe’de bir kültür dokusu oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817