banner2752
banner2750
banner2776

Kartepe  “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Dedi

  Toplumsal bilinçle, yasal düzenlemelerle, caydırıcı cezalarla, devlet/sivil toplum işbirliğiyle ve en önemlisi de kadın-erkek hep birlikte şiddetin her türlüsünün hayatımızdan çıkartılması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” dedi.

 

 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kartepe Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen "Kadına El KAL-KA-MAZ" konulu seminerde; İl Emniyet Müdürlüğü Polis memuru Serpil Kırım tarafından  Kartepe Belediyesi personeline bilgi verildi.

ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMAKTADIR

Polis memuru Kırım “Ülkemiz genelinde 5 milyon erkeğe “Kadına El Kalkamaz” farkındalık eğitimi verildi. Kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek için KADES uygulaması hayata geçmiştir. Gayet kolay bir şekilde KADES uygulamasına kayıt olunmaktadır. Sadece kadınlara yönelik bir uygulamadır. Buton aktif edildiği zaman ekiplerimiz 5-10 dakika içerisinde yanlarında olmaktadır. 6284 sayılı kanun içerisinde kadının bir çok hakları vardır. Bunları bilmek önemlidir. Şiddet gören kadına yönelik önleyici tedbirler alınmaktadır” dedi. 

KADINA HÜRMET ETMELİYİZ

"Kadına El KAL-KA-MAZ" seminerine katılan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kadına şiddet ne kadar çirkin bir kelime… Kadına hürmet etmeliyiz. Bizim için kadın çok değerlidir. Yasalardan dolayı değildir. İnancımızın gereği budur. Peygamber Efendimizin bizlere emanetidir. İnsanlar arasında sevgi kavramı olduğu sürece sıkıntı çıkmaz. Yaradılanı sevmeliyiz, Yaradan’dan ötürü” dedi.  

SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Sözlerine devam eden Başkan Kocaman “Kadına şiddet, savunmasız olana güç gösterisi yapmak, bu şekilde tahakküm kurmaya çalışmak kabul edilemez bir durum… Fakat ne yazık ki tüm dünyada yaygın olarak görüyoruz. Bu sorunu sadece kanunlar, yasal düzenlemeler ve cezalarla çözemeyiz. Kadına yönelik şiddet, öncelikle herkesin insani, ahlaki ve vicdani çerçevede yaklaşması gereken bir mesele… Toplum olarak şiddetle mücadele etme, bilinçlenme ve şiddete dayanak çıkan zihniyetin dönüşmesini sağlayacak adımlar atma noktasında sorumluluklarımız var. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz programda, Belediye çalışma arkadaşlarımızla bayanı ve erkeği ile hep birlikte bu toplumsal sorumluluğu daha da bilinçlenerek üzerimize alacağız ve toplumun her bir ferdini şiddete karşı mücadelede sorumlu görüyor ve bu sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz...” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680