KARTEPELİ KADINLAR ÜRETİRKEN KAZANACAK

 

KOCAMAN’DAN KADIN İSTİHDAMINA DESTEK

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın girişimleri ile Kartepeli kadınların ev ekonomilerine destek sağlayarak giysi yardımlarında kullanılacak proje hayata geçti. Proje kapsamında Kartepeli kadınların meslek sahibi olmasının yanı sıra ürettiklerini satarak ev ekonomisine de katkıda bulunmaları ve bu üretimlerin Kartepe Gönül Bağı Mağazası’nda ihtiyaç sahipleri için kullanılması hedefleniyor.

BİRLİKTE İMZALADILAR

KAR-MEK binasında düzenlenen törende Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek ve İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz projeye birlikte imza attılar.      

HAYAL KURMAKTAN ÇEKİNMEYİN,

KENDİ İŞİNİZİN PATRONU OLABİLİRSİNİZ

Protokol imza töreninde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman; İstanbul’da kadınlarımızın en hafif tabiriyle hemde bir kadın yönetici tarafından saygısızlığa, nezaketsizliğe uğraması bizleri de Türk kadınımız adına derinden yaralamıştır.  Türk kadınımız tarihimizin en kritik dönüm noktalarında, cesaretiyle, korkusuzluğu ile vatanseverliği ve mücadeleci ruhuyla dünyaya örnek olmuştur. Günümüzde de her platformda da başarılı, mücadeleci kadınlarımız ile gurur duyuyoruz. Sizler anasınız, eşsiniz, üretkensiniz, sayısız marifetleriniz var. Yeteneklerinizi ve emeğinizi dönüştürmek, ekonomiye ve sizlere katkı sağlamak için ne yapabilirizi düşündük. Sizler zaten üretimin içindesiniz, hayal kurmaktan çekinmeyin. En büyük güç hepinizin içinde var zaten. Hepiniz ayrı bir değer, ayrı bir yaşam enerjisisiniz, nice hayırlı evlatlar yetiştiriyorsunuz. Kartepe’de neden bir konfeksiyon markası yaratmayalım diye düşündük. Hayal kurmak başarmanın yarısıdır. Sizler de istek, özgüven, emek oldukça geriye sadece başlamak kalıyor. Bunu başarabilirdik ancak tek başına başaramazdık. Ortak sinerji ve işbirliğine ihtiyacımız vardı. İŞKUR İl Müdürümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sağolsunlar işbirliği talebimizi karşılıksız bırakmadılar” dedi.     

HEM KADIN İSTİHDAMI HEM DE EKONOMİYE DESTEK

Başkan Kocaman “KAR-MEK kurslarımızda eğitim alan kadınlarımız için kendilerini daha çok geliştirebilecekleri, ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerden belirli bir kazanç sağlayarak hane ekonomisine de katkıda bulunabilecekleri, verimli olacağına inandığımız çok doğru bir projenin protokol imzalarını İŞKUR İl Müdürümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte attık. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” açıklamasında bulundu.

İLK ETAPTA 100 KADIN ÇALIŞACAK

İmzalanan proje kapsamında Kartepe genelinde ilk olarak 4 KAR-MEK sınıfı oluşturulacak, bu sınıflarda 100 Kartepeli kadın çalışacak. 12 KAR-MEK kurs merkezininde projeye dahil olmasıyla birlikte kadın sayısının artması hedefleniyor. Burada kadınların ürettikleri ürünler Kartepe Belediyesi Gönül Bağı Mağazası’na verilecek. İlk etapta Gönül Bağı Mağazalarda ki ihtiyacın bir kısmının devamında da tamamını karşılaması hedefleniyor. Üreten kadınlar meslek sahibi olmasının yanı sıra ürettikleri konfeksiyonlar ölçüsünde düzenli gelir de elde edecekler.

BU BAŞLANGIÇ ADIMI

Projenin ilerleyen zamanlarda nitelik ve nicelik olarak da geliştirileceğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Bu başlangıç adımımızdı ve çok önemliydi. Şükür ki bu noktaya getirebildik. Süreç içerisinde ihtiyaca ve yoğunluğa göre destek ve iyileştirmelerimiz devam edecek. Katkı sunan, emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817