Kartepeliler bayramda biraraya geldi

Kartepe ilçesindeki kent bayramlaşması bayramın ilk günü Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde halkın da katılımı ile huzur içinde gerçekleşti.

Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’in de hazır bulunduğu Kartepe Kent Bayramlaşmasında Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti İl ve İlçe yöneticileri, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ile köy ve mahalle muhtarları, il genel ve belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, eski belediye başkanları, belediye çalışanları bayramlaştı.

Milletleri beraberleştiren en önemli unsurlardan birinin de bayramlar olduğunu kaydeden Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen, bayramların inanç, ibadet, tarih ve sosyal yönlerine dikkat çekti. Bolluk ve bereket bayramı olan Ramazan Bayramını tebrik eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçe kaymakamına da gideceği yerde başarılar diledi. Dolu dolu bir ramazan ayı geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Karabalık, “Huzur, kardeşlik ve bereket ayı ramazanda 42 bin hem şehrimizle iftar sofralarında huzuru, bereketi ve sevgiyi paylaştık. 4500 ihtiyaçlı aileye ulaştık. Yaşbak ile 17.718 aileyi ziyaret ettik. Göbek bağı ile 1870 bebeğimize hoş geldin dedik. Gönül bağı ile 2460 aileye ulaştık. Psikolojik danışma merkezi ile 550 kişiye destek olduk. Kültür gezileri ile 14.535 hem şehrimizi gezdirdik. Belediyecilik hizmetlerini de halkımızın istek ve talepleri yönünde gerçekleştirerek dolu dolu bir ramazan ayı geçirdik. Halkımızın gösterdiği teveccüh bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir. Bu vesile ile herkesin bayramını kutlarım” dedi.

Allah’ın birlik ve beraberliğimizi bozmamasını isteyen Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek de, “Nice bayramlara hep birlikte ulaşmamızı cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün burada son bayramlaşmasını yapan kaymakamıza da başka güzel yerlerde güzel insanlarla güzel hizmetlere imza atmasını dilerken başarılar dilerim” dedi. Yaşadığımız coğrafyaya şükretmemiz gerektiğini belirten Civelek, “Bizi bölemezler diyerek, bugün birlik günüdür” dedi. Ramazanlarda hatırlamak ve hatırlanmanın önemine değinen Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı da, “Bizim sizinle son bayramımız. Zaman hızla akıp gidiyor. Burada güzel şeyler yapmaya çalışıldı. En azından bir ilçe olma hüviyeti kazandırıldı burada. Bu süreç içinde buna destek olan herkese teşekkür ederim” dedi. Program protokol konuşmaları ardından gerçekleşen bayramlaşma ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817