Kartepeliler Şenlikte Buluştu

Kartepelilik kültürünün pekiştirilmesi amacıyla hafta sonu Eğreltidüzü Mesire Alanı’nda düzenlenen Yayla Şenliği, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Sultaniye Köy Muhtarı Ramazan Nemli, Serinlik Köy Muhtarı Feridun Kolaylı ve Pazarçayır Köy Muhtarı Remzi Güler’in ev sahipliğinde kusursuz bir organizasyonda ilçe halkını buluşturdu. Güzel havanın etkisiyle kapsamlı bir programla gerçekleşen şenliğe protokolün yanı sıra aileleri ile katılan vatandaşlar şenlik alanında gönüllerince eğlenme imkanı buldular.

Yayla Şenliği’ne Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Garnizon Komutanı Ütğm. Serkan Esen, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, Ak Parti İl ve Kartepe İlçe Yöneticileri, İl genel ve belediye meclis üyeleri, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Kartepe’nin köy ve mahalle muhtarları, Kartepe SGK Müdürü Hatice Özcan Yazıcı, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Özel araçları yanı sıra belediye araçları ile şenlik alanına gelen 5 bin dolayında ki katılımcı yayla havasının tadını çıkardılar. Özellikle minikler kendileri için oluşturulan şişme oyun gruplarının kurulduğu alanda gönüllerince eğlenirken Nasrettin Hoca karakteri de büyük ilgi gördü. Aileler mesire alanında mangallarını yakıp semaverlerde çaylarını demlerken salıncaklar her yaştan kişinin tercihi oldu. Alanda tezgah açan esnaf da gün boyu karlı alışveriş yapmanın mutluluğu içinde şenlikten güler yüzle ayrılan kesim oldu. Kartepe Doğa Sevenler ve Motor Sporları Derneği üyesi motokrosçular yaptığı gösterileri ile şenliğe heyecan kattılar.

Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve dağ köyü muhtarları halkı tek tek selamlayarak hoş geldin dileklerinde bulunduğu şenlikte Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı ve Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Artvin Yöresi oyunları ile beğeni ile izlendi. Güzel havanın etkisiyle şenlik alanını dolduran 5 bin dolayında ki katılımcı Karadeniz kökenli sanatçılar Bayar Şahin, Sultan Bekçi, Emine Genç eşliğinde bol bol horon oynadı. Karadeniz müziğinin güçlü sesleri eşliğinde kemençe ve tulumun ezgileri ile eğlencenin ve heyecanın doruğa çıktığı şenliğe katılanlar eşsiz doğa güzelliğine sahip Kartepe Eğreltidüzü Yaylası’nda farklı bir gün yaşama imkanı buldular.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817