Kartepelilere Psikolojik Destek Veriliyor
Kartepe Belediyesi, hızla değişen dünyada meydana gelen, bilimsel ve teknolojik yenilikler karşısında, toplumsal yaşamı daha karmaşık ve içinden çıkılmaz hale getiren etkenlerden kişilerin daha az etkilenmesi amacıyla bir dizi önlem aldı. Bu çerçevede yeni neslin daha iyi yetiştirilmesi, aile içi iletişimin daha güvenli hale getirilmesi, internet bağımlılığı başta olmak üzere televizyon dizilerinin aile üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla hizmete sunduğu Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne ilçe halkı ilgi göstermekte.

 

Psilokog Yavuz Yabaş nezaretinde belediye tarafından ücretsiz randevu sistemi ile verilen hizmetten şu ana kadar 120 vatandaş 282 saat süre ile faydalandı. Özellikle üniversite öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde sınav stresi, okul psikolojisi, iletişim sorunları, aile içi şiddet konularının yoğun şekilde göçrüldüğünü belirten Psikolog Yabaş, “Ailelerde ise şiddetli geçimsizlik, kadına şiddet, aile sorunlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri gibi konular öne çıkıyor. Çocuklarda ise dikkat eksikliği, hiperaktivite, aile travmaları, boşanan ailelerde çocuk psikolojisi, korku gibi konular ağırlık basıyor” dedi.

 

Kartepe Belediyesi’nin belediyecilik düzenlemeleri ve çalışmaları yanında  ilçe halkına yönelik sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmesinde görev almaktan memnunluk duyduğunu belirten Psikolog Yabaş, “Bölge insanının geleceğini hazırlamak adına yürütülen bu tür çalışmalar çok anlamlı. Danışmanlık merkezi gibi sosyal proje ile belediyenin kent yaşamında önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

 

Derbent eski Belediye Hizmet Binası’nda hizmet veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kapsamında “Kartepe Belediyesi Psikolojik Danışma Merkezi”nden Kartepe sınırları içinde yaşayan her ihtiyaç hisseden vatandaş  0262 353 38 69 hizmet numarasını arayarak istifade ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817