KARTEPE’NİN 1/5000 ÖLÇEKLİ GENEL PLAN REVİZYONU ONAYLANDI
 Kartepe Belediyesi tarafından 2 yıldır devam eden Kartepe Genel Plan Revizyon çalışmaları neticesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi bu ayki toplantısında 1/5000 ölçekli Kartepe İlçesi Nazım İmar Planını onayladı. Askıya çıkacak 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının askı süreci tamamlandıktan sonra 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının onama süreci başlayacak.

 

Geleceğin Kartepesini inşa etmek için Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez nezaretinde ilçe genelinde yapılan planlamalarla Kartepelilere daha nitelikli ve efektif bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü nezaretinde yaklaşık 2 yıldır devam eden Kartepe Genel Plan Revizyonu çalışmalarında 9494 hektar alanın 1/25000 ölçekli nazım imar planı, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları çizimleri tamamlandı. Onaylanacak nazım imar planları Büyükşehir Belediyesi Meclisi onayına sunuldu. Kasım ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis 1/5000 ölçekli Kartepe İlçesi Revizyon Nazım İmar Planlarını onayladı.

 

Kartepelilerin planlı, güvenli ve çağın getirdiği yeniliklere uygun bir kentte yaşamalarına imkan sağlamak adına yürütülen çalışmalar kapsamında genel plan revizyonlarının hazırlandığını belirten Başkan Üzülmez, planların büyükşehir meclisinde kabul görmesinden mutlu olduğunu kaydetti. Gayretli çalışmalarından ötürü komisyon üyelerine de teşekkür eden Başkan Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan planların askı süreci tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Askı süreci sonunda 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının onama sürecinin tamamlanmasını bekleyeceklerini belirten Başkan Üzülmez, “Kartepe’yi en iyi şekilde planlıyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817