KARTEPE’NİN İLK, EL EMEĞİ GÖZ NURU ÇARŞISI MAŞUKİYE’DE AÇILDI

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sosyal yardım projeleri kapsamında ilçedeki bayanların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla, Kartepeli kadınların kendi ürettiği el emeği ürünleri satışa sunabilecekleri 8 satış kabinin yer aldığı El Emeği Göz Nuru Çarşıları’ndan ilkini Maşukiye Kültür Parkı önünde hizmete açtı. Kartepe Belediyesi’nin Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (KARMEK) eğitim gören bayanlar başta olmak üzere, eşi çalışamayacak durumda olan, ekonomik zorluk yaşayan hanımların kendi ürettiği el emeği ürünleri satışa sunabilecekleri çarşı, Maşukiye Kültür Parkı önündeki alanda ahşap bir yapı olarak inşa edildi.

 

Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden belirli süreli kiralama yönetimi ile hizmet verecek El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nın açılışına protokolün yanı sıra Kartepeli bayanların ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliği yaptığı açılışa Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Emine Zeybek, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Maşukiye Mahalle Muhtarı Mete Karakuş, Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatı, Karmek usta öğreticileri ve Kartepeliler katıldı.

 

8 Satış Kabini Kursiyerlerin Hizmetinde

Maşukiye Mahalle Muhtarı Mete Karakuş, Başkan Üzülmez’e verdiği hizmetler için teşekkür ederken, “Kış turizminin önemli merkezlerinden olan ve yaz kış en çok ilgi gören Maşukiye’ye yakışan böylesi bir çarşıyı kavuşturduğu için de ayrıca teşekkür ederim” dedi. Kurslarda üretilen ürünlerin satışı konusunda duyulan ihtiyacı gideren bu tesisi ilçeye kazandıran başkana teşekkür eden Halk Eğitim Müdürü Alkan, “Belediyemizle iş birliğinde geçen yıl kurslarımızda 3750 kişiye hizmet verildi. Yeni kurslarımızın açılışları da önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak” dedi.

 

Üzülmez, yeni yerlerin sözünü verdi

Verilen bir sözün daha yerine getirildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “El emeği göz nuru eserlerini sergilerken hanım kardeşlerimizin ürünlerini de satışını yaparak ev ekonomilerine katkı sağlayacağı bu satış standlarının yer aldığı çarşının kurulması da halkımıza verdiğimiz sözlerden bir tanesiydi. Kartepe’nin ve Kocaeli’nin iç turizmindeki yüzü olan Maşukiyemizde açtığımız bu çarşı ile ilçemize gelen turistlerin bu güzel eserleri görmeleri ve satın almaları ile kursiyerlerimizin teşvik edilmesi ve aile bütçelerine katkı sağlanmış olacak” dedi.

 

Uzunçiftlik Mahallesi Ulus Pazarı yanında da benzer mekanları yapacaklarının sözünü veren Başkan Üzülmez, ilçeye değer katan hizmet ve yatırımlarının son durumu hakkında da bilgi verdi. Başkan Üzülmez, hizmetle birlikte sosyal belediyeciliği de önemsediklerini belirttiği konuşmasında, “Şimdi Kartepe Zamanı diyerek çıktığımız hizmet yolunda gerçekleştirdiğimiz projelerin tek tek hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Başkan Üzülmez, protokol üyeleri ile açılışını yaptığı çarşıyı gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817