Kartepe'ye Maltepe üniversitesi Geliyor
 Kartepe'ye Maltepe üniversitesi Geliyor

 

Kartepe’de eğitim çeşitliliğini artırma adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçeye bir de özel üniversite kazandırıyor. 2014-2015 Eğitim öğretim yılında Kartepe’de hizmete alınacak Maltepe Eğitim Kampüsü’nde anaokulundan yüksek öğretime kadar her aşamada eğitim ve öğretim verilecek.

 

Kartepe İlçesi’nde eğitim çıtasının yükseltilmesi adına desteklerini ilk günden itibaren eksik etmeyen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, en büyük zenginlik olarak gördüğü yetişmiş insan gücünü artırmaya yönelik çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor. İlçedeki eğitim kurumlarının sayısı ve çeşitliliğini artırmak adına adeta bir köprü vazifesi görerek devletin yatırımları yanında hayırsever kişi ve kuruluşların desteğini de yanına alarak ilçedeki eğitim çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmalar meyvalarını vermekte.

 

Eski bir eğitimci kişiliği ile Kartepe’ye Sağlık Meslek Lisesi, Spor Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Turizm Meslek Lisesi, Anadolu Ticaret Meslek ile İmam Hatip Liseleri gibi farklı eğitim kurumlarının ilçeye kazandırılmasında öncülük eden, bu konuda destekçileri arasında yer alan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık başta olmak üzere milletvekilleri ve merkezi idare tarafından destek gören Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, şimdi Kartepelileri özel üniversite ile buluşturmakta.

 

Ülkemizde 12. Akademik yılına giren Maltepe Üniversitesi, Kartepe Hürriyet Mahallesi’nde 54 bin metre karelik arazi üzerine kuracağı kampüs ile ilgili plan müracaatını Kartepe Belediyesi’ne yaptı. Marmara Eğitim Kurumlarının oluşturduğu İstanbul Eğitim Vakfı kuruluşu olan Maltepe Üniversitesi’nin Kartepe Kampüsü ile ilgili gelişmeleri takip eden Maltepe Üniversitesi Genel Sekreteri Vedat Çakırca beraberinde Kocaeli Temsilcisi Soner Ulu ile Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ı makamında ziyaret etti.

 

İstanbul dışında ilk kampüslerini kazandıracaklarını ifade eden Genel Sekreter Çakırca, anaokulundan üniversiteye sloganı ile hareket eden mantıkla çalıştıklarını kaydetti. Çakırca, “Doğal güzellikleri ve sahip olduğu değerlerle bir çekim merkezi olan Kartepe, bizim de ilgimizi çekti. Sizin eğitime olan gönül bağlılığınızı da öğrendiğimizde birlikte kalıcı eserler oluşturmak için girişimde bulunduk ve olumlu yanıt aldık. 3 katlı 3500 öğrenci kapasiteli anaokulundan yüksek öğretime kadar eğitim ve öğretim verilecek bir kampüsü de Kartepe’de planladık” dedi.

 

Kampüs hakkında bilgi veren Çakırca, “Kampüste 700 ve 300 kişilik konferans, sergi salonu ve kütüphanelerin yer alacağı kültür merkezi, 50 metrelik yarı olimpik yüzme havuzu, salon sporlarının yapılacağı kapalı spor salonu gibi tesisleri aynı zamanda ilçe halkının da kullanıma sunmayı hedefliyoruz. Kısacası sosyal tesisleri de detaylandırılan projede kafetaryası, laboratuarları ile her türlü donanım düşünülmüş durumda. Proje çalışmaları ardından 2014 yıl başında inşaatına başlayacağımız kampüsün 2014-2015 eğitim öğretim yılına yetiştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da eğitim alanında yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olduklarını belirterek, “Kartepe’de eğitim çıtasının yükseltilmesi adına taşın altına elini koyan herkes iş birliği içinde üzerine düşeni başarıyla yapmakta. Bunun göstergesi bu yıl ilçemizde eğitime sorunsuz bir giriş yapıldı. Kazanılan ivmeyi yükseltme adına yerel yönetim olarak biz de eğitim alanındaki çalışma yapan kişi ve kurumların her zaman yanında olmaya çalıştık ve çalışacağız. Üniversitenizin projesinin de ilçemize yakışan bir çalışma olacağına inancım tamdır. Hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817