KATIRCIOĞLU; “KONU ÇOCUK OLUNCA, İŞİMİZ ÇÖZÜM ÜRETMEK”

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonunun geride bıraktığı bir yıllık çalışma süresinde yapmış olduğu çalışmaları, 2021 çalışma programını ve hedeflerini komisyon üyeleri ile ele aldık, diyen Radiye Sezer Katırcıoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu olarak TBMM çatısı altında 8 toplantı, ulusal ve uluslararası toplantılar, saha inceleme ziyaretleri ile 13 ayda 13 program gerçekleştirdik. Son toplantımızda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün Çocuk İşçiliği konusunda ülkemizde yürüttüğü çalışmaları, çocuk vizyonunu ve hedeflerini dinledik.”

Sahip olduğumuz ve etrafımızda olan her çocuktan sorumlu olduğumuzu dile getiren Katırcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Bu bilinçle insanlık için barış ve adaletin egemen olduğu huzurlu bir dünya, her açıdan sağlıklı çocuklar yetiştirmeliyiz. Bizler, çocuklara karşı olan sevgimizi, hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir ülkeyi miras bırakarak gösterebiliriz.”

Çocuk Hakları Alt Komisyonu Bakanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Bir çalışma takvimi oluşturduklarını ve ilk maddelerinin “Çocuk işçiliğiyle ilgili mücadelede ne yapabiliriz?” olduğunu söyledi. Bunula ilgili birtakım temaslarda bulunduklarını aktaran Katırcıoğlu; “Öncelikle Çocuk Hizmetleri Genel Müdürünü dinledik. Kurumlardan bilgiler aldık ama sahada inceleme yapmak önemliydi. Alanda neler oluyor onu görmek istedik. Urfa’da ve Ordu’da mevsimlik tarım işçilerinin ailelerini ve çocuklarını bizzat alanda, onlarla beraber olarak sorunlarını yerinde gördük ama bu komisyonun görevi hep altını çiziyorum sorun tespit etmek değildir, beraberinde çözüm üretmektir. Yani siyaset çözüm üretir. Siyasetçi çözüm üretmekle mükelleftir. Biz bunları nasıl çözebiliriz noktasında da iyi uygulamaları, bu sorunla ilgili yapılan projeleri, hem belediyeler çapında hem İçişleri Bakanlığı hem Aile Bakanlığımızın bünyesinde yapılan çalışmaları yerinde gördük. Oradaki çalışmaların eksiklikleri nedir, artıları nedir, iyi yönleri nedir, nerede yanlışları var, onları gördük.” diye konuştu.

Ülkesine sevdalı, milletine, bayrağına, devletine bağlı nesil

Koruyucu ailelik, eğitim, çocuklarımıza yönelik istismarlar, erken yaşta evlilikler ve akla gelen her türlü konu bizim çalışma alanlarımızın içinde diyen Katırcıoğlu; “İnşallah, göz bebeğimiz, cennet kokumuz yavrularımızın en iyi şartlarda hayata hazırlanmaları, Türkiye'nin güçlü bireyleri olabilmeleri, Türkiye'nin geleceğine, ülkesine sevdalı, milletine, bayrağına, devletine bağlı olarak yetişmeleri noktasında Meclis olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tüm milletvekilleri olarak her birimiz anneyiz, babayız, anneanneyiz, babaanneyiz, dedeyiz onlar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Diyarbakır annelerine de buradan bir selam göndermek istiyorum diyen Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Çocuklarını teröre kurban vermiş tüm annelerimizin yanında olduğumuzu buradan ifade etmek istiyoruz. Orada gerçekten çok büyük bir çocuk ihlali var, gerçekten yürek burkan, boğamızı düğüm düğüm yapan, gözlerimizi dolduran, yüreğimizi acıtan hikâyeler var. Kırk yıldır terörle uğraşan; ilk önce taş attırılan çocuklardan bugün eline en ağır silahları vererek eğitim hayatından koparılan işte, bahsettiğim çocuk işçiliğini konuşurken terörist yapılan çocukların yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Ben, buradan, Diyarbakır annelerinin onurlu direnişini de desteklediğimizi ifade etmek istiyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817