Kayalı’nın 2 yıla kadar Hapsi isteniyor
 CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı’nın, 4 eski bakana hakaret gerekçesiyle yargılandığı dava, Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Duruşmaya müştekilerin kendileri de avukatları da katılmazken, duruşma 23 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

Mahkemeye, CHP Körfez İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri kalabalık bir şekilde katılarak, Tuğman Kayalı’ya destek verdiler. Duruşmada, Tuğman Kayalı daha önceki savunmasını tekrar ederken, avukatları Muhsin Emrah Toker, Başar değer ve Arzu Türkkal Enç savunma yaptılar. 3 avukat adına savunma yapan Avukat Muhsin Emrah Toker, davanın usulen de hatalı açıldığını söyleyerek, ‘’Olay günü müvekkilimiz fiilen afiş asmamıştır. Afiş asıldığının polis tarafından bildirilmesi üzerine de indirilmesi için gereken talimatı vermiştir. Eylemin, müvekkilim tarafında yapıldığına dair somut delil olmadığı için beraatına karar verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca, olay tarihinde isimleri geçen 4 siyasi yalnızca Milletvekili kimliğine sahiptiler, bakanlık görevleri yoktu bu nedenle de usulen dava hatalı açılmıştır. Davanı kamu görevlisine hakaretten değil, şahsa hakaretten açılması gerekirdi. Ülkemizde yaşanan yolsuzluk olayları nedeniyle, siyasilerin bulundukları konumları gereği eleştirilmeleri normaldir. Bu nedenle eleştiri mahiyetinde kalan olay nedeniyle de müvekkilimin beraatini istiyorum’’ dedi.

Mahkeme, davacı olan 4 eski bakan Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler’in avukatlarının duruşmaya katılmamak için verdikleri mazeret dilekçelerini kabul etti. Ara kararla, 4 eski bakanlardan Muammer Güler’in Kocaeli Barosu avukatlarından Güneş Burman, Zafer Çağlayan’ın Ahmet Şafak Kur, Egemen Bağış’ın Sinem Çakır Zeybek ve Erdoğan Bayraktar’ın Fatih Erdöl tarafından temsil edilme taleplerini kabul etti. Duruşma, 23 Şubat 2016 günü saat 09.45’e ertelendi. Kayalı için hazırlanan iddianamenin karşılığının 2 yıla kadar hapis cezası olduğu belirtildi.

7 Haziran seçimleri öncesinde, CHP Körfez İlçe Teşkilat binasına, üzerinde 4 eski bakanın gözleri maskeli resimlerinin bulunduğu afiş asılmış ve 17-25 Aralık’ı unutturmayacağız mesajı verilmişti. Afiş, aynı gün geç saatlerde, Tuğman Kayalı’ya bildirildikten sonra polis tarafından indirilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817