Kayıp helikopter enkazı bulundu: 4 şehit
 Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan kısa bir süre sonra radarda kaybolan helikopterin, Kartepe Green Park Otel'in arka kuzey kısmındaki Karaağaçlık bölgesinde enkazına ulaşıldı. Helikopterde bulunan dört askerin şehit olduğu öğrenildi.

Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim amacıyla gitmek için saat 12:18'de havalanan Sikorsky tipi helikopterle irtibat 12:25 itibariyle kesilmiş. Balaban yakınlarında düştüğü iddia edilen helikopteri bulmak için arama çalışması başlatılmıştı. Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalkan 4 helikopter ve bir uçakla havadan, itfaiye, AFAD, AKUT, Jandarma, polis ve vatandaşlar da karadan arama çalışması başlatmıştı. Saat 22:30 sularında helikopterin düştüğü bölgeye tespit edildi. Kartepe Green Park Otel'in arka kuzey kısmındaki Karaağaçlık bölgesinde Açma Deresi adlı bölgede helikopter enkazına ulaşıldı. Helikopterde bulunan Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz, Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Astsubaylar Mehmet Karakaşoğlu ve Ömer Burak Öğüt şehit oldu.

GENELKURMAY: 4 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamasında Kartepe İlçesi Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirtilen helikopter kazası ile ilgili 4 personelin şehit olduğu belirtildi. Kaza nedeninin kaza kırım heyetinin incelemesi sonucu belirleneceği belirtilen açıklama şöyle:

"1. 13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir. Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele ile enkazın bulunduğu Karaardıç mevkisine gelen Güzeloğlu, yetkililerden bilgi aldı. Güzeloğlu, bölgeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Askeri Havaalanı'ndan kalkan Donanma Komutanlığına ait helikopterdeki 4 askeri personelin planlanan varış saatinde Konya'ya ulaşmaması üzerine arama çalışmaları başlatıldığını söyledi.

Kartepe ilçesinde bulundukları mevkide yürütülen çalışmalar neticesinde kurtarma ekiplerince helikopterin enkazına rastlandığı bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Kazayla ilgili kaza kırım ekibi ve başsavcılığımızın araştırmaları devam ediyor. Askeri ve adli makamlar, gerekli incelemeleri yapacak. Milletimiz ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah, bir daha böyle acılar göstermesin."

ŞEHİT PİLOTLAR GÖLCÜK ASKER HASTANESİ MORGUNA GÖTÜRÜLDÜ

Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim maksadıyla gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra radarda kaybolan S-70B Sikorsky tipi helikopterin yerinin belirlenmesinin ardından enkazdan çıkartılan şehit pilotların cansız bedenleri saat 03.30'da ambulanslarla Gölcük Gölcük Asker Hastanesi Morguna götürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817