KAYMAKAM CAN, CHP’Yİ ZİYARET ETTİ
 Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, gün geçtikçe ilçede varlığını hissettirmeye ve sevilmeye devam ediyor. İade-i ziyaretlere başlayan Kaymakam Can, CHP Körfez İlçe Yönetimine yaptığı ziyaret sırasında, ilçeye yabancı olmadığını ve uzun yıllar önce Körfez’de Kaymakam olarak görev yapan ve halen Ankara Valisi olan Alaaddin Yüksel’in yanında staj yaptığını, Körfez adı verildiği zamanda ilçede olduğunu söyledi.

Sıcak tavırları ve her konuya hakim oluşu ile dikkat çeken Kaymakam Hasan Hüseyin Can, CHP’yi ziyareti sırasında kendisine iletilen konular hakkında da açıklama yaparak, ilçe sorunları ile yakından ilgilendiğini gösterdi. Kaymakam Can, CHP’nin partiler içinde yönetiminde en çok bayan bulunduran parti olduğunu hatırlatarak, Körfez’de ki durumu sordu. İlçe Başkanı Tuğman Kayalı, neredeyse erkeklere kota uygulanacak oranda yönetimde çok bayanın yer aldığını söyledi.

Kaymakam Can, siyasi partilerin demokrasinin vaz geçilmez unsurları olduğunu söyleyerek, ‘’Eleştirilerinizi bekliyorum, bunlar olumlu ya da olumsuz fark etmez. İlçenin yönetiminde, sorunların tespitinde sizlerin de görüşlerinize ihtiyacımız var’’ dedi.

Tüpraş çekildi

Ziyaret sırasında Kaymakam Hasan Hüseyin Can’a, ilçedeki sanayileşme ve Dubai Port’un mahkeme kararları soruldu. Kaymakam Can, kendisini bu konuyla ilgili olarak Bakan’ın da ziyaret ettiğini söyleyerek, ‘’Mahkeme kararları bulunuyor, bu şirket hakkında verilen çed raporlarından biri iptal oldu, diğeri halen geçerli. Tüpraş’ta açılan mahkemede müdahil olmaktan vaz geçti ve çekildi. Bu konuyla artık üst makamlar ilgileniyor, bizden de rapor istendi ve gelişmeler takibe alındı’’ dedi.

İstihdam

CHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Fortacı, ilçenin sanayi kenti olduğunu, ancak halkın bunun karşılığını göremediğini söyleyerek, ‘’Gübretaş’ın kokusunu ve sıkıntısını biz çekiyoruz, okulu Başiskele’ye yapıyor. Şimdi de amonyak tankı kurmaya çalışıyorlar. İlçedeki sanayi kuruluşları en az her aileden bir kişiyi istihdam etmeli ve bir kişi ailede sigortalı olmalı’’ dedi.

Kaymakam Can söylenenlerin doğru olduğunu ve yapılacak toplantılarda konunun gündeme getirileceğini söyledi. Kaymakam Can’ın ziyareti sırasında CHP İlçe Başkanı Tuğman Kayalı, Belediye meclis Üyeleri İbrahim Fortacı, Tayfun Balıkçı, Engin Taşdemir ve ilçe yönetimi üyeleri yer aldı. Ziyarette, aşure, çay ve kurabiye ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817