Kediler Zehirleniyor İddiası
“Doğanın dengesini bozarak doğayı beton yapılarla dolduran site ve apartman yönetimleri, bununla yetinmeyip çevrelerindeki yeşil alanlarda bulunan kedileri zehirlemekteler” diyen Platinpek, “Kedileri besleyen ve bakan gönüllülerle de zorluklar çıkartmaktadırlar. Oysa kanun, hayvanların bulundukları yerde yaşamalarını güvence altına almıştır” dedi. 
 
TALEP EDİYORUZ
Yasaya karşı hareket edenlerin cezalandırılması gerektiğini belirten Platinpek, “Yine yasa, belediyelerin sahipsiz hayvanlar için ‘beslenme odakları’ kurulmasını hükme bağlamıştır. İl ve ilçe belediyelerinin gönüllülere birlikte beslenme odakları oluşturmalarını, beslenme odakları oluşturuncaya kadar sahipsiz hayvanları besleyen gönüllülere mama yardımında bulunmalarının sağlanmasının belediye ve kaymakamlıklara amir hüküm olarak bildirilmesini talep ediyoruz. Site ve apartmanlardan gelen sahipsiz kedi ve köpek şikayetlerinde zabıta ve belediyeler hayvanları alıp başka ilçelere bırakmaktadır. Oysa yasa hayvanların bulundukları yerde yaşamaları hükmünü getirmiştir. Hayvanları kendi yaşam alanlarından alıp başka yere taşımak yasaktır. Tüm ilgili kurumların ve site-apartman yönetimlerine kanuna ilişkin bilgilendirme yapılmasını talep ediyoruz” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817