KEFKEN DURAĞI GERİ GELİYOR
 Eski Kefken duraklarının geri getirilmesini isteyen bölge esnafı ve bölge muhtarları Kandıra Belediye başkanı Ünal Köken ile kahvaltıda bir araya gelerek kendisinden Kefken minibüslerinin yeniden eski güzergahından geçirilmesini talep etti.

Kandıra Horos Kıraathanesi’nde yoğun katılımla düzenlenen kahvaltı programında Belediye Başkanı Köken’e  istek ve temennilerini iletme fırsatı bulan bölge esnafı, Köken’den durağın geri gelmesini ve çevre düzenlemesi yapılarak esnafa hareketlilik sağlanmasını  istediler. Düzenlenen kahvaltı programına Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Esnaflar Kefalet Kooperatifi Başkanı  Ahmet Gödek, Kandıraspor Başkanı ve bölge esnafı İsmail Hakkı Buruş, Akdurak Mahllesi muhtarı Cüneyt Özcan, Ballar Muhtarı  Yüksel Hors, Kurtyeri Köy Muhtarı İshak Tanrıverdi, Kefken Muhtarı Zeynel Abidin Ekren, Babaköy Muhtarı  Bilal Yüce, Akçabeyli Muhtarı Ali Yağcı ve çevre esnafı çevre esnafı katıldılar.

DURAĞIMIZI GERİ İSTİYORUZ

Kahvaltıda esnafın talep ve istekleri Esnaf Kooperatifi Başkanı Ahmet Gödek tarafından dile getirilirken, Gödek  durakların kalkmasının ardından esnafın maddi olarak bitme noktasına geldiğini belirten konuşmasında, ‘’ Kuzey durakları olarak adlandırılan bu bölgede durakların kalkmasından önce bir hareket vardı.  Bölge esnafına hareket ve canlılık kazandırmak amacıyla minibüs duraklarının yeniden yerine getirilmesini talep ediyoruz. Sadece bölge esnafı değil bölge insanımızda alış verişini yapmasının ardından buradan rahat rahat köyüne geri dönmeyi arzuluyor. En azından minibüslerin  burada trafiği aksatmadan yolcuyu alarak hareket  etmeleri, buradaki esnafımızı eski hareketli günlerine geri döndürecek. Başkanımızdan burada bir düzenleme yapmak suretiyle bizlere yardımcı olmasını istiyoruz’’ dedi.

MEVZUATLARA VE KURALLARA UYARAK HİZMET EDECEĞİZ

Halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inanan bir misyonun belediye başkanı  olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan belediye başkanı Köken, taleplere yönelik verdiği cevapta, ‘’ Yerel yönetimlerin işi toplumla birlikte yürümek ve toplumun beklenti ve isteklerine cevap vermektir. Fakat bunu yaparken kanun, nizam ve prosedürlere uygun olarak hareket etme sorumluluğumuz var. Kanunlara uygun ise ve elimizden gelen bir şey varsa tabi ki yapılması bizim görevimiz ve vatandaşımızın mutluluğu için yapmaktan çekinmeyiz. Madem ki bölge halkımızın, bölge esnafımızın böyle bir talebi var. Bunu bir değerlendirelim. Ben bürokrasiden gelen bir insanım. Mevzuatların dışına çıkmadan ilerde canımızı sıkacak olaylara sebep olmadan yerel yönetimler olarak insanımızın gönlüne girecek ne varsa yaparız’’ dedi.

BİR BİRİMİZİ KIRMADAN HİZMET EDECEĞİZ

Durak problemini çözmek amacıyla telefon görüşmeleri yapan ve konuyu inceleyerek mutlaka bir çözüme kavuşturacaklarını belirten Köken,  bu arada belediye personelini çağırarak minibüsler için cep yapılması talimatı verdi.   Kandıra’da yapmak istediği hizmetler noktasında açıklamalarda da bulundu. Köken, ‘’  Kandıra'da kanayan yara haline getirilmiş küçücük şeyleri ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Fakat Kandıra’yı kalkındırıcı, geliştirici faaliyetlerde bulunmak lazım.  Beraber olduğumuz sürece bir birimizi kırmadan dökmeden güzel işler yapacağımıza eminim. Kandıra'ya insanların girişini sağlayacak şeyler yapmamız lazım. Kent meydanı projemizi önümüzdeki günlerde hazırlayıp büyükşehir belediye başkanımıza sunacağız. Vatandaşlarımızla oturup konuşup kent meydanını yapacağız’’ dedi.

Köken’in konuşmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Gödek tarafından ‘’ İyi niyetle başlanırsa bu iş bitmiş demektir ‘’ cevabı verilirken, Kandıraspor Başkanı İsmail Buruş ise memnuniyetini , ‘’ 4-5 yıldır soframıza ekmek götüremez hale gelmiştik. Başkanımızın gelmesiyle Kandıra'da başlayan bahar havası sürerek devam edecek inşallah’’ cümlesiyle ifade etti.

KANDIRA SGK İLE İLGİLİ GELİŞMELER OLACAK

Alanda yapılacak düzenlemeyi inceleyen Köken, buradan SGK Müdürü Özcan Armağan’ı makamında ziyaret ederek SGK ve belediye ilişkilerini masaya yatırdı. Önümüzdeki günlerde SGK ile ilgili yeni gelişmelerin olması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817