Keleşoğlu : ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANMAYACAK

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, Cumhuriyet Park`ta bulunan Medya Evi`nde ilçe temsilcileri ve sendika üyesi okul müdürleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Keleşoğlu, “Türkiye`de sosyal ve ekonomik alanda meydana gelen olumlu gelişmeler, sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü`nde hatırlanan öğretmenlere yansıtılırken AKP hükümeti cimri davranıyor. AKP hükümetinin bu uygulamasını protesto etmek amacıyla, Öğretmenler Günü`nü kutlamayacağız. Protestomuz bu durum düzeltilene kadar devam edecek” dedi.

 

BAŞLICA NEDENLER

Öğretmenler Günü`nü protesto etme gerekçelerini sıralayan Keleşoğlu, “Ülkemizin geleceğini inşa eden öğretmenlerin fedakârlıkları görmezlikten geliniyor. Öğretmenler sürekli olarak itibar kaybına uğratılıyor. Her yıl kasım ayında yatırılması gereken bir maaş tutarındaki ikramiyelerimiz yatırılmıyor. Ek ders ücretleri 12 liraya çıkarılacaktı bu söz tutulmadı. Ek ders ücretlerinin, maaşlara ek olarak yapılması gereken ödemelerin ödenmemesi ve emekli maaşlarına yansıtılmaması, 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü kutlamamamızın başlıca gerekçelerini oluşturuyor” dedi.

 

YÜZDE 60 DÜŞÜYOR

Türkiye ve dünyada öğretmenlikle ilgili gerçekleri üyeleriyle paylaşan Keleşoğlu, “Öğretmenlerin sorumluluğu çok ama karar alma yetkisi yok. Ya da çok sınırlı. Öğretmenler 60 yaş süreleri doldukları halde emekli olmak istemiyor. Çünkü emekli olunca görevdekine oranla emekli maaşlarında yüzde 60 kayıp meydana geliyor. Çalışma hayatında kadın erkek eşitliğinin sağlanması için başörtü yasağının kaldırılması lazım” şeklinde konuştu. Eğitim-Bir-Sen üyeleri daha sonra birlikte öğle yemeği yedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817