Kendi elektriğini üreten çocuk parkı yapacaklar

Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yenilikçilik Yarışmasında Finale Kaldı

 

Kendi Elektriğini Üreten Çocuk Parkı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen, Lise Öğrencileri Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasına Enerji kategorisinde "Elektrik Üretmek Çocuk Oyuncağı" Projesi ile katılan  Gebze Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencisi  27-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara´da düzenlenecek olan finallerde ilimizi temsil ediyor.

Projenin danışmanlığını, Bilal Başkonuş´ un yaptığı, Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı 11.sınıf öğrencilerinden Tuncay Kenar´ın hazırladığı projeyi ile çocuk parkları kendi elektriklerini üretecekler.

 

Kenar projesi hakkında şunları söyledi "    İnsanların, hayvanların gübrelerinden ya da evinin arkasından akan akarsudan kendi elektriklerini üretebildiği haberlerine daha önce rastlamışsınızdır. Bizim projemizle çocukların oynadığı parklardaki oyuncaklara bağlı düzenekler yardımıyla çocuklara bir direksiyonu ya da pedalı çevirerek nasıl ışık yakabildiklerini, tahterevallinin yukarı aşağı veya salıncağın ileri geri hareketiyle elektriğin nasıl üretileceğini, üretilen enerjinin depolanarak geceleri park aydınlatmasında nasıl kullanılacağını göstererek, onları sürdürülebilirlik hakkında bilinçlendirmeyi sağlayacak sistemlerin kurulmasına dayanıyor" dedi.

Bu parkların yakında ülkemizde yayılacağına inandıklarını dile getiren Başkonuş ise " çocuklar bitmek tükenmek bilmeyen enerjilerini boşaltırken aynı zamanda da elektrik üretecekler. Bu fikrimizi TUBİTAK’ a sunduk 665 proje içerisinden seçildik ve Kocaeli’ni temsil ediyoruz."dedi

 

 

 

 

 

 

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817