banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kent Bayramlaşması 5 Ekim'de Dolphin'de
 Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi birlikte organize ettiği bir kültür mozaiği olarak geleneksel hale getirilen Kent Bayramlaşmasının 22'incisi Kurban Bayramı dolayısıyla yapılacak. Kent Bayramlaşması bayramın ikinci günü olan 5 Ekim Pazar günü saat:14:00'te Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Geleneksel bayramlaşmada her görüşten her düşünceden ve her yöreden insan bir araya gelecek.

 

İKRAM YAPILACAK

Renkli bir bayram kutlaması için tüm hazırlıklar yapılıyor. Törende hoş geldin ikramı olarak çikolata, kolonyanın yanısıra bayramlaşmanın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve İzmit'in tarihten gelen lezzeti pişmaniye ikramı yapacak.

 

PROTOKOL KONUŞMLARIYLA OLACAK

Konuşmacı olarak STK'lar adına Kent Konseyi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık halka hitap edecek. Daha sonra geleneksel bayram hatırası fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erecek. Her hangi bir olası aksiliğe karşı tören boyunca alanda itfaiye, cankurtaran, polis ve zabıta hazır bekleyecek.

 

FARKLI KESİMLER KUCAKLAŞIYOR

Kocaeli'de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kent Bayramlaşması, kentin bürokratını, siyasetçisini, vatandaşını ve kentin ileri gelenlerini tek çatı altında buluşturuyor. Farklı görüşleri kucaklaştırmak Kent Bayramlaşması'nın en önemli özelliğinin başında geliyor. Kocaeli'de geleneksel olarak her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları'nda gerçekleştirilen Kent Bayramlaşması kentte kardeşlik duygularını öne çıkarıyor.

​ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826