banner2779
banner2752
banner2750

 Kent Bayramlaşması Salı günü Dolphin’de

 

Her görüşten her düşünceden ve her yöreden insanın bir kültür mozaiği oluşturduğu Kocaeli, bir bayramlaşma organizasyonunda daha bir araya geliyor. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik ayının taçlandığı günde bayramlaşma programında buluşuyor. Kent Bayramlaşması, 15 Ekim Salı günü saat 14.00’te Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

2000 KİŞİLİK İKRAM YAPILACAK

Renkli bir bayram kutlaması için tüm hazırlıklar yapılıyor. Törende hoş geldin ikramı olarak çikolata, kolonyanın yanısıra bayramlaşmanın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2000 kişilik etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve İzmit’in tarihten gelen lezzeti pişmaniye ikramı yapacak.

 

PROTOKOL KONUŞMLARIYLA SON BULACAK

Konuşmacı olarak STK’lar adına Kent Konseyi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün halka hitap edecek. Daha sonra geleneksel bayram hatırası fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erecek. Her hangi bir olası aksiliğe karşı tören boyunca alanda itfaiye, cankurtaran, polis ve zabıta hazır bekleyecek.

 

FARKLI KESİMLER KUCAKLAŞIYOR

Kocaeli'de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kent Bayramlaşması, kentin bürokratını, siyasetçisini, vatandaşını ve kentin ileri gelenlerini tek çatı altında buluşturuyor. Farklı görüşleri kucaklaştırmak Kent Bayramlaşması’nın en önemli özelliğinin başında geliyor. Kocaeli’de geleneksel olarak her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları’nda gerçekleştirilen Kent Bayramlaşması kentte kardeşlik duygularını hâkim kılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751