büyükçekmece evden eve nakliyat Saç Ekimi arnavutköy araç kiralama" />
banner2779
banner2752
banner2750

KENT ESTETİĞİNİ BOZANA 1500 TL’LİK CEZA
 İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  görüntü kirliliği yaratan ve şehir estetiğini bozan kişi ve kurumlara göz açtırmıyor.

Belediyenin Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın şehir estetiğine büyük önem verdiğini ve çalışmaları bizzat yakından takip ettiğini belirterek konuyla ilgili çalışmalarını sıklaştırdıklarını duyurdular. Konuyla ilgili sıkı kontroller gerçekleştiren ekipler, elektrik trafolarına,  kamuya ait alanlara, cadde ve sokaklarda duvar üzerine ve otobüs duraklarına izinsiz ve mevzuata aykırı bir şekilde asılan afişleri teker teker kaldırıyor. Son olarak belediyenin zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Mehmet Ali Paşa’da faaliyet gösteren bir iş yerinin mevzuata aykırı, izinsiz ve gelişigüzel afiş astığı tespit edilerek ve Kabahatler Kanunu’na istinaden 1500 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

 

BELEDİYENİN STANTLARINI KULLANIN

 

Tüm uyarılara rağmen bu şekilde afiş asan kurum ve şahıslara Kabahatler Kanunu’na istinaden 6.377 TL’ye kadar idari yaptırım cezası uygulanabileceğini ifade eden yetkililer, bu konuda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ettiler. İzmit Belediyesi tarafından yapılan bu sıkı denetimlerle, gelişigüzel asılan afiş ve ilanlardan dolayı yaşanan görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve kent estetiğinin korunması amaçlanıyor. Afiş ve ilanların mevzuata aykırı, izin alınmadan asılmaması ve dağıtılmaması gerektiğini bildiren zabıta yetkilileri,  belediyenin afiş ve ilan stantlarının kullanılması ve kullanımı biten afişlerin gelişi güzel çevreye atılmaması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751