banner2779
banner2752
banner2750

KENT KONSEYLERİ DERİNCE’DE BULUŞTU
 Yıldırım ve Bulut katıldı

Kocaeli Kent Konseyleri 4’üncü İstişare Toplantısı, Derince Harikalar Sahili’nde yer alan Say Marina Restaurant Cafe'de gerçekleştirdi. Derince’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm,  Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo ve kent konseylerinin 12 ilçedeki başkan ve temsilcileri katıldı. Derince Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Hamzaoğlu’nun sunumu ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı yapan Derince Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo oldu.

 

Toplumsal uzlaşı vurgusu

Toplantıyı Derince’nin cazibe merkezi olan Harikalar Sahili’nde düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Malo, “Görevi devraldığımız 1 Şubat 2015 tarihi itibariyle Derincelilerin hemşerilik bilinciyle hareket etmesi ve sorunları ortak akıl ile çözme iradesi ile ilçede birçok etkinliğe imza attık. Bir kentte toplumsal uzlaşı olmadan, gelişme ve kalkınma olmaz bilinciyle çalıştık. İlçemiz çok kozmopolitik ve farklı kültürlerden oluşan bir yaşam alanı. Bize düşen bütün bu farklılıkları ortak bir maya ile yoğurmak” dedi. Malo, ayrıca Derince Limanı’nın özelleştirme sürecinin ilçeye ekonomik anlamda hareketlilik kazandıracağına vurgu yaparak, kentsel dönüşüm çalışmalarını da desteklediklerini söyledi.

 

Harikalar Sahili projesine övgü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, konuşmasında, “Bugün toplantımızı icra ettiğimiz Harikalar Sahili projesini Derince’mize kazandıran Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’a ayrıca teşekkür ediyorum. Kent konseyleri, Türkiye’de belediyelerin bulunduğu bölgede öncülük etmesi gereken yasal kuruluşlar. Ülkemizde bugün 1397 belediye var. Normalde aynı sayıda Kent Konseyi’nin olması lazım ama resmi kurulu Kent Konseyi sayısı 250 civarında. Bu süreçte kat edilmesi gereken daha çok yol var. Bizler Kent Konseyleri olarak yaşadığımız kente değer katmak için çalışıyoruz” dedi.

 

Amacımız koordinasyonu sağlamak

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ise konuşmasında, “Güzel bir ortamda bizi ağırlayan Derince heyetine teşekkür ediyorum. Kent Konseyleri ile ilgili rakamlar ortada. Günümüzde sayıları 1300’ü geçen belediyeler var ama kent konseylerinin sayısı çok az. Kocaeli, bu noktada kent konseylerinin aktif olduğu ilk beş ilden biri. Bizler her gün çok sayıda cemiyete giderek, STK’Larımızın ve halkımızın yanında oluyoruz. Her gün farklı kesimlerle irtibat halindeyiz. Kent konseyleri, hem kurumlarımızı hem de belediyelerimizi temsil ediyor gözüküyor. Bizim amacımız STK’larla olan bağları sıcak tutarak, koordinasyonu sağlamak” dedi.

 

STK’larla sürekli iletişim içerisindeyiz

Kocaeli kent konseylerinin iştirakiyle gerçekleşen toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise konuşmasında “Böyle bir çalışmanın Derince’de olduğunu öğrenince sizleri Harikalar Sahili’nde ağırlamak istedik. Bizler belediye başkanları olarak kent konseyleri ve STK’larla sürekli iletişim içerisindeyiz. Aynı şekilde kent konseyleri de STK’larla ve kamu kuruluşları ile diyalog içinde olarak bizlere yardımcı oluyor. Bazen bizim göremediğimiz hususlar varsa tamamlayıcı rol oynuyorlar. Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde tüm ilçelerdeki kurumlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Sizlerin başarısı örnek olacaktır

Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım da konuşmasında önemli mesajlar verdi. Kent Konseyleri’nin önemine vurgu yapan Yıldırım, “Günümüzde belediyelerle kent konseylerinin oransal durumuna bakarsak henüz toplum olarak bu olayın ehemmiyetini kavrayamadığımızı görüyoruz. Bunda belediye başkanlarımızın görüş açılarının belirleyici olduğunu düşünüyorum. Kent konseyleri yük olan değil aslında belediyelerin üzerlerindeki yükü alan kurumlar. Sizlerin başarısı diğer kentlere de örnek olacaktır” dedi. Kocaeli Kent Konseyleri 4’ncü İstişare Toplantısı, protokol konuşmalarının ardından katılımcıların fikir ve projelerini tartışmalarıyla devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751