Kent Konut 400 TL’lik faturayı 160 TL’ye düşürüyor

YENİ NESİL BİNALAR ENERJİ TASARFFU SAĞLIYOR

Ekonomi ve sanayideki gelişmeler nedeniyle tüm ülkelerin enerji ihtiyacı artarken, bu ihtiyaç, enerji kaynaklarının tükenme riskini de beraberinde getiriyor. Bu nedenle enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil binalar hızlı gelişen konut sektöründe göz dolduruyor.

 

ISITMA-SOĞUTMA SİSTEMLERİNİN KONTROLÜ

Resmi Gazete’de 5 Aralık 2008’de yayımlanan  “Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği” yeni veya ruhsata tabi oranda tadilat yapılacak mevcut binalar için; minimum enerji performans gereklerinin belirlenmesini, yenilenebilir enerji kaynaklarının uygulanabilirliğinin değerlendirilmesini ve Isıtma-Soğutma sistemlerinin kontrolünün yapılmasını hedefliyor.

 

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ZORUNLU HALE GELİYOR

Yönetmeliğe göre yeni yapılacak tüm konutlar ile hizmet amaçlı ve ticari amaçlı tüm yapılarda enerji verimliliği zorunlu hale geliyor. Ayrıca bu yönetmelikle ‘Isı Yalıtımı’ bir binanın olmazsa olmazları arasına yerleştiriliyor.

 

ISI YALITIMI VE MANTOLAMA ZORUNLU

Türkiye’nin de imza attığı Kyoto Protokolü yeni nesil binalarda ‘Isı Yalıtımı/mantolama’yı zorunlu kılıyor. Türkiye bu protokol gereği 2012 yılından itibaren ciddi yükümlülüklerin altına girmiş bulunuyor. Uygulamada yeni yapılan konut projelerinin çeşitli kriterlere göre enerji performansı ölçülerek bir değerlendirme yapılıyor ve en yüksek A en düşük G olarak ifade edilen enerji performans notu belirleniyor, sonrasında binalara ‘Enerji Kimlik Belgesi’ veriliyor.

 

GÖLKENT VE İNCİ EVLERİ ENERJİ KİMLİK BELGELERİNİ ALDI

Kocaeli’de de konut sektörünün lokomotifi Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi iştiraki Kent Konut bu konuda da bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce de yaptığı tüm projelerinde konuyla ilgili gereken hassasiyeti gösteren Kent Konut, yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra Çayırköy Gölkent Konutları ve Derince İnci Evleri Projelerinde, yalıtım, aydınlatma kontrolleri, yenilebilir enerji sistemleri, ısı geri kazanımı gibi pek çok etken gözetilerek yapılan değerlendirmede en yüksek enerji performans notlarından birini alarak ‘Enerji Kimlik Belgelerine’ sahip oldu.

 

400 TL’LİK FATURA 160 TL’YE DÜŞÜYOR

Hem yaşadığımız çevreye hem de konut sahiplerine birçok fayda sağlayan enerji performans değerlendirmesinde, doğru ürünle yapılan yalıtım 400 TL’lik Faturayı 160 TL’ye düşürebiliyor. Böylece herkes kazanıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817