Kent Konut davasında 7 kişiye hapis
 Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Kent konut A.Ş. tarafından Yuvam Akarca bölgesinde yapılacak olan Yıldız Konutları’nın inşaatı için yapılan ihaleyle ilgili geçen yıl açılan, Macit Haldız’ın da aralarında bulunduğu 19 sanığın yargılandığı davanın 14. Duruşmasında karar çıktı. Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada mahkeme heyeti, aralarında Macit Haldız'ın da bulunduğu 12 sanığın beraatine karar verirken, Kadir Kandemir, Ali Alp Arslan, Erhan Coşan, Fatih Yürük, Hayati Yılmaz, Dursun Reyhan ve Çiğdem Yılmaz’a 1’er yıl 8 ay hapis cezası vererek davayı noktaladı.

 

1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Başladığı günden bu yana 14 duruşma süresi boyunca gündemde alan Haldız Holding’in Konut Konut Davası’nın karar duruşmasına, taraftan kimse katılmazken; sanık avukatlarından Çağdaş Aru, Nazmi Küçükosmanoğlu, İlhan Masarifoğlu, Adnan Bilgiç, Mustafa Aydın ve Arzu Yalçın katılım gösterdi. Mahkemede tüm avukatlar “Cumhuriyet Savcısı’nın mütalaasına katılıyorum, müvekkilimin beraatini talep ediyorum” dedi. 5 dakikalık aranın ardından karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan Kadir Kandemir, Ali Alp Arslan, Erhan Coşan, Fatih Yürük, Hayati Yılmaz, Dursun Reyhan ve Çiğdem Yılmaz’a hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817