Kentsel Dönüşümde Önemli Adım

Barbaros ve Kabakoz önemli adım atıldı

Körfez’de Barbaros Mahallesi ve Kabakoz Kentsel Dönüşüm Alanı içinde yer alan riskli bölgelerin taşınması için önemli bir adım daha atıldı. “Samsun Mahallesi Riskli Alan ve Kabakoz mevkiinde yer alan kentsel dönüşüm alanına ilişkin hak sahipliği tespiti, gayri menkul değerleme, matematiksel ve finansal model oluşturma hizmeti” ihalesi tamamlandı.

TEK TEK TESPİT EDİLECEK

Muhammen bedeli 384 bin lira olan ihaleye katılan 3 firmadan 317 bin lira teklif veren Şehremini Danışmanlık firması ihaleyi aldı. 90 gün içinde projeyi tamamlaması beklenen bölgedeki dönüşüm ile ilgili tüm verileri ortaya çıkaracak. Proje tamamlandığında bölgede kaç hak sahibi olduğu, bölgedeki arsa ve taşınmazların değerleri tek tek tespit edilmiş olunacak.

ALAN BELİRLENDİ

TOKİ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek olan proje kapsamında ilk olarak mahallelerin taşınacağı alan belirlendi. Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki 500 dönümlük alan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanı olarak ilan edildi. Bu bölgede TOKİ iş birliği ile 1500 konut yapılacak. Rezerv konutları ihalesinin de bir süre sonra belirlenmesi bekleniyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817