Kestiği elleri bakın ne yaptılar
 Kandıra yolu Çayırköy mevkiinde öldürüldükten sonra elleri kesilerek çuvala konulan ve tarlaya atılan Nuran Dutlu’nun katil zanlıları olarak Kayseri’de gözaltına alına Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özer İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Zanlının öldürdüğü Nuran Dutlu’nun kestiği ellerini parçalara ayırarak tuvalete attığı öğrenildi.

 

Kandıra yolu Çayırköy mevkiinde 22 Ocak tarihinde bölgede dolaşan bir hurdacı çuval içinde kadın cesedi olduğunu fark ederek durumu jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerindeyapılan incelemelerin ardından Nuran Dutlu’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık Morgu’na kaldırıldı. Üzerinden kimlik çıkmayan Dutlu’nun kimliği yaklaşık 15 gün sonra belirlendi. Aslen Manisalı olan ve Bursa’da ikamet eden Nuran Dutlu’yu yapılan incelemeler sonucu Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özer tarafından hesabındaki 9 bin TL parası için öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.


Sahte kimliklerle yakalamışlardı
Daha önce yapılan operasyonlarda cinayette adı geçen 8 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi tutuklanırken 6’sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Cinayetin asıl failleri olarak her yerde aranan Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ekipleri tarafından Kayseri il merkezinde yakalandı. Şahısların üzerinden çok sayıda sahte kimlik çıkarken, bunlara jandarma ekipleri tarafından el konuldu. Zanlılar sorgulanmak üzere sabah saatlerinde İzmit İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.


Kestiği elleri parçalayıp tuvalete atmış
Katil zanlısı Muhammet Yıldız'ın Nuran Dutlu'yu Bursa'da öldürdüğü ve cinayetin işlendiği evde Dutlu'nun ellerini kestiği öğrenildi. Dutlu'ya ait kesilen iki eli nereye saklayacağını bilemeyen Yıldız, önce ellerin üzerine kireç dökerek gömmeyi düşündüğü ancak bunun riskli olduğunu düşünerek bu kararından vazgeçtiği iddia edildi. Yıldız daha sonra evde bulunan ekmek bıçağıyla Dutlu'nun kestiği ellerini küçük parçalara bölerek tuvalete attığı ve sifonu çektiği öğrenildi. Muhammet Yıldız ve sevgilisi Sertaç Özer’in Türkiye'nin çeşitli illerine giderek bir süre kaçak hayatı yaşadığı belirtildi.


Kobane’ye kaçmayı düşünmüşler
Muhammet Yıldız'ın daha önce cezaevinde yattığı il olan Kayseri'de iş bulmayı ve hayatlarına burada devam etmeyi planlayan zanlıların burada bir de ev kiraladığı ve bu evin de kısa sürede jandarma ekipleri tarafından teknik takibe aldığı öğrenildi. Suriye'nin karışık kenti olan Kobane'ye kaçmayı bile umdukları öğrenilen Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer Kayseri'ye döndüklerinde, evlerine giderken sokak ortasında kıskıvrak yakalandı. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan zanlılar bütün suçlarını itiraf etti. Zanlılar, burada tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817