Kıbrıs Gazileri Gölkay’da buluştu
 Kıbrıs Gazileri Gölkay’da buluştu

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. yıl dönümünde, Türkiye’nin farklı illerinden gelen yaklaşık 100 Kıbrıs Gazisi, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde Gölkaypark ’ta buluştu.

Kıbrıs Harekatı’nda Mareşal Fevzi Çakmak Komutanlığı'na ait D-351 Savaş Muhribi’nde görev alan gaziler, daha önce iki kez düzenledikleri buluşmanın üçüncüsünü İzmit’te gerçekleştirdiler. Başkan Doğan’ın da gazilere eşlik ettiği buluşmaya Gazi Hakkı Gürses, Emekli Korgeneral Alev Gümüşoğlu, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Acar ve gaziler katıldı.

DOĞAN: HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ


İzmit Belediyesi olarak tarihe büyük önem verdiklerini dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, tarih odaklı yapılan çalışmalar hakkında gazilere bilgi verdi. Tarihin asla unutulmaması, tarihten ders alınması ve gençlere tarihin en iyi şekilde öğretilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Doğan “ sizler bizlerin refah içinde yaşamasını sağlayan mimarlarsınız. Ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Allah sizden razı olsun” dedi.

VATAN İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPARIZ

Kocaeli ’den 35 kişilik bir askeri bir askeri birliğin görev yaptığı harekatta kullanılan gemilerin müze yapılmasına çok sevindiklerini dile getiren Gaziler “ bizler bu vatan için ne gerekiyorsa onu yaparız” dediler. Buluşmanın sonunda Emekli Korgeneral Alev Gümüşoğlu desteklerinden ötürü Başkan Doğan’a plaket verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817