banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Kıbrıs Gazilerine Madalya Ve Beratları Verildi

 Törende konuşan Başkan Aygün, ülkemiz üzerine oynanan oyunların üstesinden birlik ve beraberlikle geleceğimizi söyledi.

Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevci Töreni

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 1974 yılında Kıbrıs’a yönelik başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimiz için hazırlanan ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevci Töreni’ Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Derince Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimize ve ailelerine madalyaları takdim edildi. Katılımın son derece yoğun olduğu program Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Derince Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Derince Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Taşbaş, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Müftüsü Mecit Amil, meclis üyeleri, gaziler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Milletimiz Huzurunu Sizlere Borçlu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan isim Derince Kaymakamı Cemil Aksak oldu.  Konuşmasında önemli mesajlar veren Kaymakam Aksak, “Devletimizin bugünkü konumunu ve milletimizin huzurunu borçlu olduğumuz gazilerimiz ve kıymetli aileleriyle bir arada olmaktan mutluyum. 1974 yılının Temmuzunda Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten beri ilk defa ülke sınırının dışında bir operasyona girişti. O operasyon sizlerin kahramanlığı ve fedakarlığı ile büyük bir başarı sonucu kısa sürede neticelendirildi. Sizler hem Kıbrıs’taki soydaşlarımızın katledilmesinin önüne geçtiniz hem de ülkemizin geleceği ile ilgili çok stratejik bir noktaya erişmesine vesile oldunuz. Ülkemizin müdafaası dışarda başlar. Çok şükür bugün de Suriye’de yapılan operasyon ile ülkemizde huzur var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sizlere tevci etmek üzere bizlere görev verdiği madalyaları takdim edecek olmaktan onur duyuyorum. Böyle onurlu bir vazifeyi ifa etmiş siz değerli ağabeylerimizi bir kez daha kutluyorum” dedi.

Devletimiz Her Zaman Yanınızda

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü ise konuşmasında “Bizim gururumuz, onurumuz olan gazilerimiz ve değerli aileleri hepiniz programımıza hoş geldiniz. Başiskele, Dilovası, Darıca ve Çayırova’nın ardından beşinci programımızı düzenlediğimiz ilçemiz burası. Sayın belediye başkanlarımız da programları çok önemsiyor. Bu vesileyle Derince Belediye Başkanımız nezdinde tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Derince gerçekten bir anlamda şanslı. Hem Garnizon burada Gölcük’le birlikte en fazla askerin yaşadığı ilçelerimizden biri. Bu anlamda sizlerin toplum içerisinde ne kadar önemli yer aldığınızı biliyorum. Topluma yön veren önderlerdensiniz. Sosyal hizmet merkezimiz var burada. Sosyal Hizmet Merkezimiz de hem kaymakamlığımızla hem belediyemizle iş birliği yaparak buradaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bugünkü madalya tevci töreni çok güzel oldu. Bakanlığımız ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uygun görmesi sebebiyle bu seneye nasip oldu. Devletimiz her zaman yanınızda. Biz sizin emrinizdeyiz. Bir ihtiyacınız olursa her zaman emrinize amadeyiz” dedi.

Günümüzde Vesayet Savaşları Var

Konuşmasına gazileri ve ailelerini selamlayarak başlayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Çok ulvi bir görevi yerine getirdiniz. Bizim bölgede yaşadığımız topraklar dünyada en pahalı topraklar. Ecdadımız bizlere böyle bir cennet vatan bıraktı. 1974’teki Kıbrıs Harekatı’nı neden yaptığımızı hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugün de dünyada olup biteni görüyorsunuz. Savaşların şekli değişiyor. Yüzyıl önce ecdadımız bugünkü küresel güçlerin dedeleriyle Çanakkale’de cephede göğüs göğüse savaştı. Şimdi göğüs göğüse savaş kalmadı artık vesayet savaşları var. Taşeron kullanıyorlar. PKK bir taşeron. Bütün dünyanın gözü Türkiye’de. Asya’yı Avrupa’ya bağlayan bir köprü üzerindeyiz. Bunun mini bir hali de Kocaeli’dir. Kocaeli ve İstanbul yarım adası tüm o koridoru birbirine bağlıyor” dedi.

Savunmada Millilik Oranımız % 70

İnsan hakları konusunda batının ikiyüzlülüğüne vurgu yapan Başkan Aygün, “Savaşların esas sebebi ekonomidir. Kimse insan haklarını, demokrasiyi bahane etmesin. İnsan hakkı olsa 14 Fransız gazeteciye yapılan saldırıda ayağa kalkan Avrupa, milyonlarca insan ölünce niye ayağa kalkmıyor. Bosna Hersek’te katliam yapanı öven, onun için yazılar yazana bugün Nobel veriliyor. Böyle bir dünyayı nasıl okuyacağız. Bu gerçekleri biz konuşmazsak, susarsak o zaman hainler meydanı boş bulup istediği gibi at oynatır. Bunun tek ilacı güçlü olmak. Hem ekonomik yönden güçlü olacaksın hem savunma sanayini milli yapacaksın. Allah’a şükür bugün savunma sanayimizi milli yapıyoruz. Bugün savunmada millilik oranımız yüzde 70’lere geldiyse bu milletin evlatları sayesinde oldu. On yıl önce terörle mücadelede kullanacağımız 4 İHA’mızın parasını verdiğimiz halde onarıp vermediler. Şimdi bunun silahlısını biz yapıyoruz. Milletvekilliği yaptım dönem Savunma Sanayi Komisyonu ile Havelsan, Roketsan ve TAI’yi gezdim. Bugün bizim ortak olduğumuz F 35 projesinin yüzde 35’i TAI’de yapılıyor” diyerek ülkemizin savunma sanayiinde geldiği noktayı ortaya koydu.

Başarılı Olamayacaklar

Konuşmasının son bölümünde ülkemiz üzerine oynanan oyunlara vurgu yapan Başkan Aygün, “Demokratik yönden yıkamadıkları ülkemizi anti demokratik yöntemlerle yıkmak için Gezi olaylarından başlayıp 15 Temmuz’dan çıktılar. 40 yıldan beri terörle dize getiremedikleri ülkemizi Fetö’yle dize getirmek istediler başaramadılar. Şimdi dolarla, euroyla bunu başarmak için kolları sıvadılar ama başarılı olamayacaklar. Dünyada oynanan oyunu görmek lazım. Demokrasi diyenler halkın seçtiği Mursi’yi deviren anlayışa çanak tutuyor. Hani demokrasi halkın kendi kendini idare etme sanatıydı. İki yüzlü dünyanın varlığını gözlerimizle görüyoruz. Ecdadımız bunu yüz yıl önce gördü. Gören gözlerden Allah razı olsun. Ülkemizin varlığını yaşatmak için 1974’te sizlerin yaptığınız görevi bugün çocuklarımız, torunlarımız yapıyor yapacak. Bu böyle ilelebet devam edecek. Bunun tek ilacı birbirimizi Allah için seveceğiz. Bizim siyasetimiz her zaman olacak. Demokraside siyasi partiler olmazsa olmazdır ama insanlığın önüne geçmeyecek. Önce insan sonra siyaset. Siyaset araçtır amaç topluma hizmettir” diyerek sözlerini noktaladı.

Madalya ve Beratları Takdim Edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevci Töreni’nde son konuşmayı yapan isim Derince Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli oldu. Salonda bulunan gazilere ve ailelerine seslenen Eyiyürekli, “Kahraman gazilerimiz ve ailelerinin böyle müstesna bir gün vesilesiyle aralarında bulunmaktan onur duyuyorum. Vatanımız, cumhuriyetimiz, milletimiz ve bayrağımız için kanlarını dökmüş başta önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. Derince Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda düzenlenen program konuşmaların ardından Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalya ve beratlarının takdim edilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826