Kılıçdaroğlu: Başbakan İmralı ile Görüşülür Diyemez
  Kılıçdaroğlu, terör örgütü ile yeni Oslo görüşmelerinin yapılabileceğine dair açıklamaları da 2014 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bağlayan Kılıçdaroğlu, "PKK eylemsizlik kararı alacak. Beyefendi de Cumhurbaşkanı olacak. Seçimlere de bu şekilde gidilecek. Herkesin bunu görmesi lazım." diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'de dahil olmak üzere herkese kapılarının açık olduğunu da vurguladı. 

Kılıçdaroğlu, partisinin Kocaeli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yerel gazete imtiyaz sahipleri toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu medya mensuplarının sorularını toplantı öncesi cevapladı. 

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ GÖRÜŞEBİLİR 

Kemal Kılıçdaroğlu, Oslo görüşmeleriyle ilgili bir soru üzerine, terör konusunda, istihbarat örgütlerinin görüşebileceğini hep kabul ettiklerini, hiç inkar etmediklerini ve redde etmediklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Öteden beri rahmetli Özal'dan beri istihbarat örgütleriyle, terör örgütünün liderleriyle, onların alt liderleriyle görüşmeler yapıldığını herkes biliyor. Bana sordular 'görüşme olabilir mi' diye. 'Elbette olabilir' dedim. Ama bir Başbakan çıkıp şunu söyleyemez, 'İmralı'yla görüşülür.' Bunu söylediği andan itibaran o Başbakan'ın muhatabı 'İmralı'dır.' 'İstihbarat örgütleri görüşür' dedik. Siz çıtayı yukarı çıkardınız. Oslo görüşmeleri olduğunda 'bu görüşmeler oluyor' dedik. En ağır şekilde eleştirildik. Bunu söyleyenler 'şerefsiz' diye başlayıp... Başbakan söyledi. Geldiğimiz noktada her şey ortaya çıktı. Her şey mi? Hayır. Oslo görüşmelerinde neler konuşulduğunun bir kısmı medyaya yansıdı. Ama orada bir mutabakat metni imzalanmıştı. O bizim elimize geçti, mutabakat metnini partimizin sözcüsü bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Nedir bu mutabakat metni? Sözcümüz açıklarken, hiçbir televizyon vermedi. Korku dağları bekliyor çünkü. Sonra ağır ağır top CHP'yi eleştirmeye döndü. 'Vay efendim bunu niye açıkladınız.' Bu halkın gerçekleri bilmeye hakkı var." 

OSLO GÖRÜŞMELERİ SONRASINDA TERÖR NİYE ARTTI 

"Oslo görüşmelerinin temel nedeninin 15 Haziran'da yapılacak seçimler için PKK'ya eylemsizlik kararı aldırmak" olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Açın bakın, mutabakat metninde bunu görürsünüz. Ama orada bazı tavizler verdiler. Biz bunu kamuoyuna açıkladık. Medya sorumluluğu içinde, gazetecilerin sorumluluğu içinde, sizlerin bu metni oturup, 'övüyorsanız bir şey demem, eleştiriyorsanız da birşey demem.' Ama mutlaka okuyup, 'nedir arkadaş bu', 'niye imzaladınız' diye sorulması lazım. Başbakan diyor ki 'altında benim imzam yok.' Kimse kusura bakmasın. Mutabakat metni, devletin temsilcisi tarafından imzalanır. 'Taraflar karşılıklı mutabakata varmıştır' diyor. Sizi bir araya getiren bunu söylüyor. Sormamız gereken soru şu? 'Oslo'da mutabakat metni ortaya çıktıktan sonra terör niye azdı?'" 

BAŞBAKAN TERÖR KARŞISINDA YILDI 

2002'deki sıfır terörden 2012'ye geldik diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye bir terör batağıyla karşı karşıya. Her gün şehit haberleri. Çünkü siz teröre önlemek için, barışı sağlamak için masaya oturmadınız. Siz '15 Haziran'da ben nasıl iktidar' olurum, 'AKP nasıl iktidar' olur, PKK eylem yapmaz ve ben seçimlere giderim. Bunun hesabını yaptınız. Şimdi Başbakan terör karşısında yıldı, ikinci Oslo başlayabilir. İmralı muhatap alınabilir. 'Git koşa koşa git' bari. O süreçte bu ülkeye hayır getirmez. Niyet ne? Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Beyefendi 'cumhurbaşkanı adayı' olacak. PKK eylemsizlik kararı alacaklar ve cumhurbaşkanı olarak seçime girecekler. Niyet bu. Bunu halkın görmesi lazım. 'Bu hükümet Oslo görüşmelerini barış' diye halka yutturmaya çalıştı. Bir fiyaskoyla karşı karşıya kaldı. Eğer bu bağlamda, bu anlayışla yola devam ederlerse korkum şu; Türkiye bir iç savaşa sürüklenebilir. AKP'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ında aklını başına alması lazım. Biz sorunun çözümü konusunda görüşümüzü belirttik. Çözüm yeri Oslo değildir. Çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Kendi sorunuzu başkalarına ihale ediyoruz." 

Kılıçdaroğlu, seçimlerde kamuoyu yoklaması yapacaklarını da ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Kamuoyu yoklamaları yapacağız. Kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz diye. Yurttaşlara soracağız. Birden fazla şirkete kamuoyu yoklamaları yaptıracağız. Birkaç şirkete yaptıracağız. Sadece bu mu hayır eğilim yoklamaları da yapacağız. Partiye kayıtlı bütün herkese soracağız. 'Kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz' diye. Gerekirse sivil toplum örgütlerine soracağız, kimi görmek istiyorsunuz." diye konuştu. 

CHP'YE HERKESİN KAPISI AÇIK 

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kapısının herkese açık olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Biz, anayasa da öngörülen, Türkiye, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir. Bu ilkeyi kabul eden her yurttaşı CHP'ye davet ederiz. Arkadaşlarıma şu talimatı verdim. 'Kim üye olmak istiyorsa' CHP'ye gelebilir. Sarıgül'de CHP üyesidir. Partiye gelirse 'memmunluk' duyarız. Hiç kimseye kapımız kapalı değildir." şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817