Kılıçdaroğlu: Biz Hiçbir Zaman Gaza Bas, Frene Bas Demiyoruz
  Onu gerekirse frenleyebiliriz. Hiçbir zaman ekonomi konusunda gaza bas, öbürü frene bas, 180 derece zıt bir söylem geliştirmedik. Ama kimse AKP'ye dönüp herbiriniz farklı bir şey söylüyorsunuz demiyor." dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin İzmit İlçe örgütünce Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Köklerimizle Buluşuyoruz" etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, ekonomik sorunlara değindi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Gazeteleri açıyorsunuz, ekonomi sayfaları başarı hikayeleriyle dolu. Dönüyorsunuz vatandaşa soruyorsunuz, 'işsizim' diyor. Çiftçiye gidiyorsunuz, 'sorunum var' diyor. Peki bu başarı hikayeleri ne? Gerçekleri göreceğiz. İster 'yandaş' deyin, ister başka bir isim verin ama birşey söyleyeyim, kızıyorsunuz medyaya, medya birşey yazıyor, onu doğru kabul edip CHP'yi eleştiriyorsunuz. Bu sefer bazı gazetelerin, özellikle iktidar yanlısı gazete ve televizyonların CHP'nin yetkili arkadaşlarının konuşmalarını çarpıttıklarını siz de biliyorsunuz, ben de biliyorum. O çarpıtmaların zaman zaman etkisinde kalıyoruz, etkisinde kalmayacağız. Eğer bir iktidar 10 yıldan sonra zam ya da ağır vergilerle ülkeyi yönetme noktasına gelmişse herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. 'Doğalgaza küçük zamlar yapacağız' diyor, yüzde 10-15 oranında. Memura, emekliye ne verdi? Yüzde 3 verdi, büyük zam. Bu tabloyu hiçbir emeklinin unutmamasını istiyorum. Ama unutup 'yine AKP'ye rey vereceğim' derse. Ağlamaya hakkı yok, kimse kusura bakmasın." 

"DOĞALGAZA YAPILAN ZAM SANAYİCİYİ ETKİLEYECEK" 

Kılıçdaroğlu, doğalgaza yapılacak zammın sanayiciyi etkileyeceğini dile getirerek, arkasından gelecek elektrik zammının da sanayicinin maliyetini etkileyeceğini aktardı. Maliyetlerin faturasının çalışanlara çıktığını, çalışanların daha düşük ücrete mahkum edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Çünkü sanayici başka çıkış yolu bulamıyor. ya daha az işçi çalıştıracak ya da daha düşük ücretle işçi istihdam edecek ki hayatiyetini sürdürebilsin. Nitelikli iş gücü. Her yerde sorun, Kocaeli'de de sorun. İşsize nitelik kazandırmak istiyorsunuz, sanayi odası başkanı diyor ki, 'Yeterli eleman bulamıyoruz'. Neden? Her şeyi bedava dağıtsanız nitelikli iş gücünü yaratamazsınız. Nitelikli iş gücünü yaratmanın yollarından birisi, kişinin alın teriyle kazanma ihtiyacını hissetmesidir. Bu bizim kültürümüzde yaratılan önemli gediklerden, fay hatlarından birisidir. Politikayı da derinden etkileyen fay hatlarından birisidir. Nitelikli iş gücü olmadığı sürece, nitelikli üretim yapamazsınız." 

"BİR DEĞİL BİN TAZMİNAT DAVASI AÇSAN VIZ GELİR TIRIS GİDER" 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı tazminat davasına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Tazminat davasıyla benim geri adım atacağımı söylüyorlar. Bir değil bin tazminat davası açsan vız gelir tırs gider. Sizden bir istediğim var. İsteğim şu sizde çalışacaksınız. Dünya kadar hata var. Vatandaşın derdi var. Sorunlarına çözüm istiyor. Biri gelsin beni dinlesin istiyor. Dönüp kendimize bakmalıyız biz buranın aydınlarıyız. Mürekkep yalamışız. Bugün gazeteleri okudunuz yine. Güzel bir toplantı yaptık. Medyaya bakar mısınız. Sanki biz orada birbirimizi boğazlamışız. Bunu yandaşın ötesinde sosyal demokrat olduğunu söyleyen bir gazete yapıyor. O nedenle medyayı okurken dikkatli okuyun. Efendim bizde görüş ayrılıkları olurmuş. Sosyal demokrat bir partide herkesin aynı düşünmesini bekleyebilir misiniz? Bizi AK Partiye benzetmek istiyorlar. Bakın orada konuşan var mı? Başbakan konuşuyor diğerleri sesini kesiyor. Böyle bir parti olmasını ister misiniz? Herkes istediğini söyleyecek konuşacak arkadaşlar. Ben milletvekili arkadaşlarıma şunu da söylüyorum. Burası bir partidir. Düşünce kuruluşu değildir. Disiplinde gereklidir. Bir dönem disiplinsizlik vardı. Şimdi bitirdim izin vermiyorum. Kurallara uymayanlara disiplinsiz davrananlara kimse kusura bakmasın gerekeni yapacağız." 

"GÖRÜŞMELRİN YERİ MECLİS'TİR" 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Oslo görüşmelerine de değindi. Oslo görüşmelerini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bana sordular Oslo görüşmelerinde şunu söyledim. Görüşebilirsiniz ama neyi görüştünüz? Devletin istihbarat birimleri dünyanın her tarafında yasa dışı örgütlerle ilişki kurabilir. Amerikan filimlerine bakın dünya kadar örneğini görürsünüz. Bizde de bu ilişki kurulmuştur. Yeni mi hayır. Rahmetli Özal döneminde biliyorum, Ecevit döneminden biliyorum. Ama bunlar kamuoyuna yansımaz. Oslo'daki süreç kamuoyuna yansıdı. Oradaki pazarlıkların sıradan bir pazarlık olmadığı PKK'ya silah bıraktırmak için bir görüşme olmadığını gördük. Ne zaman elimize bazı belgeler ulaştığı zaman. Bir mutabakat metni çıktı ortaya. Hakem devlet tarafından imzalanan bir mutabakat metni. Ne diyor 15 Haziran'a kadar PKK eylemsizlik kararı alacak çünkü seçime gidiyoruz. Birinci Oslo görüşmesi ilkesiz bir görüşmedir, fiyaskodur, barış için değildir. Silah bıraktırmak için değildir. Tek nedeni var 15 Haziran'da AKP seçimlerde PKK eylemsizlik kararı alsın diye yapılmıştır. Bedelini bu insanlar yani bizler yani askerler çok ağır ödemişlerdir. Biz kalktık bu metni açıkladık. Vay efendim siz bunu niye açıklıyorsunuz. Niye açıklamayalım? Çözüm yeri TBMM'dir. Meşru zemin değil mi? Oturalım konuşalım mı?" 

Kılıçdaroğlu, CHP'de her kafadan bir ses çıktığı eleştirileriyle ilişkinse "Her arkadaşımız düşüncesini partinin ilkeleri doğrultusunda açıklıyor. Şu eleştiri yapılırsa haklı. Çok fazla açıklama var. Bunda haklısınız. Onu gerekirse frenleyebiliriz. Biz hiçbir zaman ekonomi konusunda gaza bas, öbürü frene bas. 180 derece zıt bir söylem geliştirmedik. Ama kimse AKP'ye dönüp herbiriniz farklı bir şey söylüyorsunuz demiyor, diyemezler. Ama CHP'ye her kafadan bir ses çıkıyor. Hangi kafadan hangi ses çıkıyor arkadaşlar." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kentten ayrıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817