KİM VERECEK BUNUN HESABINI?
Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyeleri 21 Kasım Çarşamba günü Kartepe Sahipsiz Geçici Hayvan Bakımevi'ni ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında Terrier cinsi bir köpeğin olduğu ve sürekli olarak ağladığı görülerek dernek başkanı Tülay Çetin Erdurmaz'a bildirildi.

Köpeğin sahiplendirilmesi için girişimlerde bulunan Erdurmaz'ın görüştüğü gönüllü bir aile, köpeği sahiplenmek üzere Kartepe Geçici Hayvan Bakımevi'ne gittiler. Görevli veteriner hekim ile görüşerek, hayvanı sahiplenmek istedilerini ifade ettiler.

 

Açık alanda tel örgüler adında olan köpeği almak için, tel örgüler içine giren görevliden korkan hayvanın yakalanması pek kolay olmadı. Sonuçta biraz hırpalanarak da olsa yakalandı.

İşte garip olay bundan sonra başlıyor!
Veteriner hekim tarafından, tasma takmak için köpeğe anestezi uygulanıyor ve bir-iki saate kadar kendine geleceği söylenerek aileye teslim ediliyor.

Aile evlerine döndüklerinde hayvanın öldüğünü fark ediyor ve doğal olarak büyük bir üzüntü yaşıyorlar.

Bu olay sonrası, benzer vakaların daha önce de, bakımevinden hayvan sahiplenenler tarafından yaşanmış olduğu öğreniliyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Erdurmaz şunları söyledi:

"Evde yaşamaya alışkın olan bir köpege sahiplenilme aşamasında neden anestezi uygulanıyor?
Uygulanan anestezik madde dozu, nasıl uygun dozda ayarlanamıyor?
Geçmişi bilinmeyen bir köpeğe anestezik madde uygulamak doğrumu?
Bir veteriner hekimin görevi ve asli sorumluluğu olan hayvanı yaşatmak olmalıyken, bu ve benzeri ölümlere sebep olmak bırakın insan ahlakını, iş ahlakına uygun mu?
Ne yazık ki, bakımevleri açıldıkları günden beri yasal ölüm merkezleri olmaya devam ediyorlar. Türkiye'nin pek çok köşesinden bu tür haberler alıyoruz!"

Olay, hayvan hakları savunucuları tarafından da büyük tepkiyle karşılandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817